Antena Meniu Search
x

Facebook declară război LinkedIn. Gigantul american îşi extinde la nivel internaţional serviciul de recrutare, Facebook Jobs

Facebook Jobs, serviciul de recrutare al gigantului american, va fi extins în 40 de țări, cu intenția declarată de a concura cu LinkedIn, deținut de Microsoft.

- Foto: pixabay.com

Facebook Jobs, serviciul de recrutare al gigantului american, va fi extins în 40 de țări, cu intenția declarată de a concura cu LinkedIn, deținut de Microsoft.

Compania Facebook a mai anunţat că intenţionează să investească aproximativ 1 miliard de dolari în echipele sale proprii, în tehnologie şi în noi programe, în 2018.

Lansarea la nivel internaţional a serviciului de recrutare Facebook Jobs are loc la un an după oferirea acestuia în Statele Unite şi Canada.

Facebook vs LinkedIn

Pe acelaşi subiect

La momentul respectiv, jurnaliştii au scris că este un război împotriva LinkedIn. 

Serviciul de recrutare al Microsoft, care are peste 546 milioane de utilizatori în 200 de țări și teritorii din întreaga lume, se adresează în principal angajaţilor cu calificare şi studii înalte.

"Aceasta ar putea fi o amenințare pentru LinkedIn, dacă o întreagă generație își găsește primul job prin intermediul Facebook și încep să identifice această platformă cu o piață pentru locurile de muncă", crede Marcelo Ballvé, vicepreședinte al firmei CB Insights, scrie CNN.

Potrivit unui studiu recent efectuat de Morning Consult, unul din patru americani a încercat să-și caute un loc de muncă prin Facebook.

Cum funcționează Facebook Jobs

Extinderea la nivel internaţional a serviciului de recrutare Facebook Jobs este cel mai recent semn al interesului Facebook de a oferi astfel de servicii firmelor mici şi locale.

Facebook încearcă prin serviciul său Facebook Jobs să atragă candidaţi pentru firmele mici şi mijlocii.

În prezent, locurile de muncă postate pe Facebook sunt de nivel local, cum ar fi un post de vânzător la o librărie sau la o cafenea.

Compania anunță că a adăugat alte tool-uri, cum ar fi posibilitatea de a-ți programa interviurile și de a crea job posts pe mobil. De asemenea, angajatorii pot crea alerte pentru pozițiile pentru care caută candidați.

Compania a dezvoltat şi servicii de publicitate destinate în mod special firmelor mici, precum şi funcţii precum programarea întâlnirilor pentru paginile de afaceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Facebook declară război LinkedIn. Gigantul american îşi extinde la nivel internaţional serviciul de recrutare, Facebook Jobs