Antena Meniu Search
x

Video Facturi mai mari la energie pentru milioane de români, după trecerea din regim reglementat în serviciu universal

Haosul din jurul liberalizării pieţei de energie electrică ne ţine în priză. Şase milioane de consumatori casnici au fost trecuţi automat din regim reglementat în serviciu universal la inceputul anului şi practic vor plăti facturi mai mari.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 15.01.2021, 12:29

Vezi și
  • Nimeni nu a fost în stare să ne explice din timp ce avem de făcut, asa că stăm la cozi, în speranţa unui răspuns

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Liberalizarea energiei electrice este încă o enigmă pentru cei mai mulţi dintre consumatori. Pierduţi în contractele de energie, stau la rand în faţa centrelor de relaţii cu clienţii. 

Debusolaţi şi furioşi, oamenii arată cu degetul înspre autorităţi. 

Răzvan Nicolescu, expert în energie: Sunt mai multe instituţii implicate si responsabile pentru această situaţie. Într-o proporţie de peste 70% responsabilitatea revine ANRE, autorităţii care se ocupă de reglementarea pieţei de energie.

ANRE promitea încă de la începutul lunii că va prelungi termenul până la care vom putea alege - până la 31 martie. Dar a rămas o promisiune. 

Dacă nu va lua atitudine şi nu-i va forţa pe furnizori să ofere cel mai mic preţ, ministerul Energiei va face acest lucru printr-o ordonanţă de urgenţă. 

Prețul la energie electrică ar putea crește

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Fiecare client casnic trebuie să primească începând cu 1 ianuaurie cea mai bună oferta din prețul concurențial. Așteptăm până pe 15 că anre să prezinte un ordin să pună în practică ce ne-.am înțeles cu Consiliul Concurenței.

Un singur lucru rămâne cert: până la sfârşitul acestei luni, consumatorii trebuie să treacă pe piaţa concurenţială, ca să nu plătească tarife mai mari chiar şi cu 26%.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Oamenii trebuie să știe că nu trebuie să se îmbulzeasă la furnizor, soluția s-a găsit. Furnizorii să vină spre dânșii. 

Pentru a alege cea mai bună ofertă la energie, înainte de toate trebuie să vă uitați pe factură, în stânga sus. Dacă scrie factură piață concurențială nu trebuie să mai faceți nimic. În caz contrar,  trei opţiuni. Dacă nu faceţi nimic, actualul furnizor vă va livra în continuare curent, dar la un preţ de serviciu universal, deci mai mare. Puteţi în schimb să luaţi legătura cu furnizorul dumneavoastra şi să-i cereţi o ofertă pe piaţa concurenţială. Dacă nu vi se pare avantajoasă, puteţi alege un altul, cu o ofertă mai bună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Facturi mai mari la energie pentru milioane de români, după trecerea din regim reglementat în serviciu universal