Antena Meniu Search
x

Video Familiile de români care pot primi tichete de 500 de lei. Cu o simplă cerere, banii intră direct pe card

Tichete de 500 de lei pentru copii. O veste bună vine de la Guvern pentru părinţii cu venituri mici care au copiii înscrişi la grădiniță și școala generală. Din acest an şcolar se va da un ajutor de 500 de lei pentru pentru hainele şi rechizitele şcolarilor şi preşcolarilor.

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 12:36

Vezi și

Ajutor pentru o şansă la educaţie. Guvernul dă tichete de 500 de lei pentru rechizite și haine fiecărui copil dintr-o familie cu venituri mici. Peste 400.000 de copii care merg la şcoală sau grădiniţă urmează să primească banii, a anunţat premierul. Tichetele vor fi împărţite anual, timp de patru ani. Banii vin din fonduri europene, iar costurile se ridică la 120 de milioane de euro.

Tichete de 500 de lei pentru peste 400.000 copii. Condiţia pentru a primi banii

"Acordăm, astăzi (joi - n.red.) prin Ordonanță de Urgență tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale", a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei în cazul copiilor de grădiniţă, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial 50% din salariul minim brut, adică aproximativ 1.650 de lei. Pentru a obţine banii, părinţii vor depune o cerere la şcoală, iar după verificarea veniturilor, ajutorul financiar va fi încărcat pe card.

 Autorităţile promit că procesul nu va fi anevoios iar banii proveniţi din fonduri europene ar ajunge pentru 410.000 de copii. Tichetele vor fi împărţite anual, timp de patru ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Familiile de români care pot primi tichete de 500 de lei. Cu o simplă cerere, banii intră direct pe card