Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Medieval Living History a atras sute de oameni în centrul Timişoarei

Artizani, dansuri medievale, tabere sau bătălii. Pe scurt, istorie vie. Festivalul Istoric care se desfășoară în aceste zile la Timișoara, reunește pasionați ai epocii medievale, dar și curioși, care pornesc împreună într-o adevărată călătorie prin istoria Banatului. 

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 11:21

Vezi și

Istoria trece și prin farfurie, iar supa de pește pregătită de cei din Ordinul Cavalerilor Pascarilor din Baja (Baia), Ungaria, e recunoscută internațional. Nimic din reteta tradițională nu s-a schimbat.

Festivalul Medieval Living History a atras in centrul Timișoarei sute de oameni, interesati de modul de viață al celor din perioada medievală. Grupuri de reconstituri istorice din România, Ungaria sau Serbia s-au prezentat în fața curiosilor, recreând perioada otomana a timisoarei din perioada 1552 si 1716.

Băieţel: Sincer, mi-a cam atras atenția cam totul, că îmi place istoria. Mă gândesc că sunt de la Imperiul Otoman, după cum văd eu.

Femeie: Este foarte interesant și cred că nu mai pentru noi, ci pentru tot orașul, pentru toate etniile din oraș, și eu mă minunez că se adună atâția oameni și că sunt atâția oameni pasionați 

Bărbat: Eu sunt adeptul istoriei palpabile și practice, fac cu ei la clasa, le aduc de toate și reconstituriri istorice, și când avem ocazia participăm la câte un festival medieval sau istoric.

Festivalul istoric din jurul Castelului Huniade se va încheia astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Festivalul Medieval Living History a atras sute de oameni în centrul Timişoarei