Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bani mai mulți la Transporturi și Educație, după rectificarea bugetară. Cîțu: Nu s-au tăiat bani de nicăieri!

Ministerul Transporturilor și Ministerul Educației au primit mai mulți bani ca urmare a rectificării bugetare anunțată de Guvernul Orban.

de Ana Maria Ghiarasim

la 17.04.2020 , 11:07

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu anunță deciziile luate prin rectificarea bugetului de stat - Gov.ro
  • Ministerul Educației a primit mai mulți bani la rectificarea bugetară

Ministerul Transporturilor și Ministerul Educației au primit mai mulți bani ca urmare a rectificării bugetare anunțată de Guvernul Orban.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a subliniat că nu s-au tăiat fonduri de nicăieri și că banii în plus au venit din partea acelor ministere ”care au considerat că pot să ajute bugetul cu economii”

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: "Nu se taie. În această rectificare bugetară nu s-a tăiat de nicăieri. Acele ministere care au considerat că pot să ajute bugetul cu economii în această perioadă au luat această decizie şi au transmis către Ministerul Finanţelor reducerea unor cheltuieli neesenţiale. Sumele sunt foarte mici, de aceea nici nu au fost incluse. Sunt câteva sute de mii de la un minister, patru milioane la Administraţia prezidenţială, de exemplu. Dar în rest sumele sunt foarte mici”.

Articolul continuă după reclamă

Cîțu a declarat că, spre deosebire de rectificările bugetare din anii precedenți, de această dată bani în plus au primit și minsterele uitate de guvernanți în trecut.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: Ceea ce a avut în plus această rectificare şi a fost diferit de orice altă rectificare de până acum este faptul că au fost suplimentate fondurile pentru Ministerul Transporturilor, care de cele mai multe ori în anii precedenţi erau de fiecare dată tăiate la rectificare. Şi la Ministerul Educaţiei au fost suplimentate fondurile. Deci ministere care în trecut erau la fiecare rectificare văduvite de fonduri au primit fonduri astăzi, în acest moment, pe lângă Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii".

Guvernul a adoptat miercuri ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor de stat pentru anul 2020, luând în considerare noile date economice ca urmare a crizei provocate de epidemia cu coronavirus, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Bani mai mulți la Transporturi și Educație, după rectificarea bugetară. Cîțu: Nu s-au tăiat bani de nicăieri!