Antena Meniu Search
x
LIVE

FMI: Grecia are nevoie de împrumuturi de cel puţin 90 de miliarde de euro

Grecia are nevoie de un împrumut de 90 de miliarde de euro prin planul de asistenţă financiară, estimează Fondul Monetar Internaţional (FMI)

la 10.08.2015, 20:40

Grecia are nevoie de un împrumut de 90 de miliarde de euro prin planul de asistenţă financiară, estimează Fondul Monetar Internaţional (FMI)

Experţii europeni au stabilit că Grecia are nevoie de 86 de miliarde de euro în cadrul celui de-al treilea plan de asistenţă financiară.

Grecia este pe cale să finalizeze proiectul de acord pe tema noului plan de asistenţă financiară şi ar putea primi până pe 20 august un împrumut-cheie. Atena negociază cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional un nou plan de asistenţă financiară, în valoare de cel puţin 86 de miliarde de euro.

Cele două părţi ar trebui să ajungă cel târziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenţă financiară, pentru a permite Guvernului de la Atena să ramburseze Băncii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligaţiuni care vor expira, scrie Mediafax.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro. Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » FMI: Grecia are nevoie de împrumuturi de cel puţin 90 de miliarde de euro