Antena Meniu Search
x

FMI va reduce "substanțial" perspectivele de creștere economică globală. "Sunt șocuri după șocuri"

Fondul Monetar Internațional își va reduce "substanțial" perspectivele de creștere economică globală în următoarea actualizare, în timp ce șefii finanțelor se confruntă cu o listă tot mai mică de opțiuni pentru a aborda riscurile tot mai mari, scrie Bloomberg.

de Redactia Observator

la 17.07.2022, 15:00

FMI va reduce "substanțial" perspectivele de creștere economică globală
FMI va reduce "substanțial" perspectivele de creștere economică globală - Shutterstock

Scumpirea prețurilor la alimente și energie, încetinirea fluxurilor de capital către piețele emergente, pandemia în curs și încetinirea creșterii economice în China fac ca situația să fie "mult mai dificilă" pentru factorii de decizie politică, a declarat Ceyla Pazarbasioglu, directorul pentru strategie, politică și revizuire al FMI, în cadrul unei dezbateri organizate duminică în Bali, Indonezia. "Sunt șocuri după șocuri după șocuri care lovesc economia globală".

FMI reduce perspectivele de creștere globală

Ea a vorbit după ce miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale din cadrul Grupului celor 20 și-au încheiat reuniunea de sâmbătă fără a ajunge la un comunicat, subliniind dificultatea de a coordona un răspuns global la inflația în creștere și la temerile legate de recesiune. În raportul său din aprilie, FMI și-a redus deja perspectiva privind expansiunea globală din acest an la 3,6%, de la 4,4% înainte de războiul din Ucraina, relatează Mediafax. Într-o revizuire care urmează să fie făcută luna aceasta, "vom retrograda substanțial prognoza noastră", a declarat Pazarbasioglu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri economice » FMI va reduce "substanțial" perspectivele de creștere economică globală. "Sunt șocuri după șocuri"