Antena Meniu Search
x

Video Raționalizări ca în vreme de război în Europa, de teama că rușii vor tăia complet gazul. Măsuri drastice în Italia și Spania

Pe lângă secetă, Europa se pregăteşte cu groază să rămâna fără gaze şi cu facturi uriaşe la energie. Italia cere oamenilor să înceapă să facă economie la gaze şi apă, iar Spania ia măsuri pentru a ajuta populaţia să facă faţă preţurilor tot mai mari.

de Redactia Observator

la 13.07.2022, 22:08

Vezi și

Spania nu e dependentă de gazul rusesc, decât în proporţie de 17%, ba chiar a devenit exportator de gaz pentru Europa, datorită capacității uriașe de stocare a gazului lichefiat adus pe cale maritimă. Chiar şi aşa, și pe spanioli îi așteaptă economii drastice la capitolul energie. Pentru a-i ajuta să facă faţă perioadei de criză, guvernul de la Madrid a anunţat că navetiştii vor beneficia de abonamente de tren gratuite începând din 1 septembrie, seniorii cu pensii mici vor primi în plus un ajutor de 60 de euro pe lună, iar elevii de peste 16 ani, o bursă suplimentară de 100 de euro. În plus, impozitele la facturile de energie vor fi tăiate cu 80%. 

Se fac pregătiri şi pentru raţionalizarea consumului de energie la iarnă

Spaniolii sunt sfătuiţi să-şi izoleze mai bine ferestrele şi uşile pentru o eficienţă energetică mai mare. În sezonul rece s-ar putea să fie nevoiţi să reducă temperatura din case cu 2 grade sau să nu mai încălzească camerele în care nu stau. 

Şi italienii se pregătesc să facă frigul la iarnă. Guvernul recomandă ca în clădirile de birouri temperatura să fie setată la 19 grade. În plus, programul de lucru ar putea fi redus, la fel şi programul magazinelor, care s-ar putea închide cel mai târziu la ora 19. Autorităţile au anunţat că vor reduce şi iluminatul stradal. Pregătiri pentru austeritatea energetică au mai anunţat până acum Germania şi Franţa. Azi preţul gazelor a crescut din nou, cu aproximativ 22%, după ce ruşii au oprit fluxul de gaze prin conducta Nord Stream 1, aflată în reparaţii.  

Pe acelaşi subiect

Abonamente gratuite navetişti 

+ 60 € la pensie - categorii defavorizate  

+ 100 € bursă - elevii de peste 16 ani

- 80% impozit - facturi de energie

Raționalizări în Spania

- ferestre închise mai mult

- izolarea ferestrelor şi uşilor 

- reducerea temperaturii în case cu mai mult de 2 grade 

- camerele nefolosite să nu fie încălzite 

Raționalizări în Italia

- reducerea temperaturii în case cu mai mult de 2 grade 

- economii la iluminatul public

- reducerea programului de muncă în clădiri publice 

- reducerea programului magazinelor 

- 19 grade în clădiri de birouri 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Raționalizări ca în vreme de război în Europa, de teama că rușii vor tăia complet gazul. Măsuri drastice în Italia și Spania