Antena Meniu Search
x

Franța intră în războiul subvențiilor început de SUA. Guvernul de la Paris promite miliarde pentru dezvoltarea economiei verzi

Ministrul francez al Economiei, Bruno le Maire, a anunțat primele măsuri împotriva pachetului de subvenții miliarde de dolari al SUA pentru economia verde, anunțând propria gamă largă de stimulente pentru a acest sector din Franța. Măsurile luate la Washington pe această temă au creat îngrijorări și chiar furie în Europa deoarece  ar putea duce la scăderea investițiilor din UE. Cei mai mari Marile producători de mașini, cum ar fi Franța și Germania, s-au plâns că legea americană este potențial ilegală pentru că discriminează companiile străine din sectorul vehiculelor electrice și încurajează consumatorii să cumpere doar mașini din SUA, notează Politico.

de Adrian Popovici

la 04.01.2023, 16:18

Franța intră în războiul subvențiilor început de SUA. Guvernul de la Paris promite miliarde pentru dezvoltarea economiei verzi - Profimedia

Experții consideră că acesta este contraatacul Franței. o încercare de a preveni plecarea industriei industriei din Europa, o teamă care a fost agravată și de faptul că UE se confruntă cu costuri mult mai mari cu energia decât SUA, parțial din cauza războiului din Ucraina.

În timpul unei vizite de stat în Statele Unite în decembrie, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că subvențiile Washingtonului sunt "agresive" și a cerut ca aliații europeni să primească același tratament ca și companiile americane.

Le Maire a declarat că noua lege va include o gamă largă de stimulente pentru a încuraja industriile verzi să rămână sau să aducă înapoi fabricile în Franța.

"În zilele următoare, voi propune un proiect de lege privind industriile ecologice. Aceasta va include taxe, reglementări și măsuri legislative pentru a accelera instalarea siturilor industriale în Franța", a declarat le Maire într-un interviu.Franța speră să-și accelereze evoluția în mai multe domenii, cum ar fi "hidrogenul verde, electroliza, producția de baterii electrice, energia nucleară și energiile regenerabile", susține le Maire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Franța intră în războiul subvențiilor început de SUA. Guvernul de la Paris promite miliarde pentru dezvoltarea economiei verzi