Antena Meniu Search
x

Gigantul Shell își cere scuze pentru că a cumpărat petrol rusesc, săptămâna trecută, și închide toate stațiile de benzină din Rusia

Gigantul petrolier Shell și-a cerut scuze că a cumpărat petrol rusesc săptămâna trecută la un preț scăzut și anunță că rupe complet legăturile cu Rusia, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 13:42

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

„Suntem conștienți că decizia noastră de săptămâna trecută de a achiziționa țiței rusesc nu a fost corectă și ne cerem scuze", a transmis directorul executiv Ben van Beurden.

Compania spune că își va închide stațiile de benzină de pe teritoriul Rusiei și va schimba lanțul de aprovizionare pentru a elimina volumele importate din această țară.

Rusia, cea mai sancționată țară din lume

Rusia a depăşit Iran și Coreea de Nord şi a devenit cea mai sancționată națiune din lume la doar 10 zile după invadarea Ucrainei, scrie Bloomberg. Potrivit unui calcul recent, Federaţia Rusă a devenit ținta a 2.778 de sancțiuni noi, ducând totalul la peste 5.530, potrivit Castellum.ai, o bază de date globală care monitorizează sancțiunile.

Potrivit sursei citate, ţare care a aplicat cele mai multe pedepse Rusiei este Elveția, cu 568 de acțiuni de sancțiune, față de 518 în cazul UE și 512 în cazul Franței. SUA au impus 243 de sancțiuni. „Acesta este război nuclear din punct de vedere financiar și cel mai mare eveniment de sancționare din istorie”, a comentat Peter Piatetsky, un fost oficial al Trezoreriei americane, care a co-fondat baza de date Castellum.ai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Gigantul Shell își cere scuze pentru că a cumpărat petrol rusesc, săptămâna trecută, și închide toate stațiile de benzină din Rusia