Antena Meniu Search
x

Google, reacție după ce Departamentul american al Justiției a intentat un proces împotriva companiei

Google a reacționat față de procesul intentat de Departamentul american al Justiției și 11 state americane pentru încălcarea normelor concurenței, spunând că este un caz „profund eronat”.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.10.2020, 13:27

Google a fost dat în judecată de Departamentul american al Justiției
Google a fost dat în judecată de Departamentul american al Justiției - Profimedia Images
  • Senatorul republican Josh Hawley a acuzat Google că-şi păstrează puterea „prin mijloace ilegale”
  • Google spune că oamenii nu sunt forțați să le folosească produsul

Marţi, Departamentul american al Justiţiei şi 11 state americane au intentat proces companiei Google pentru încălcarea normelor concurenţei, considerându-se că şi-a folosit puterea semnificativă pe piaţă pentru a-şi elimina rivalii, acuzații similare fiind aduse și în Uniunea Europeană.

Google spune însă că oamenii nu sunt forțați să le folosească produsul, ci pur și simplu aleg să facă asta.

Acuzațiile aduse lui Google de către oficiali americani

Oamenii folosesc Google deoarece ei aleg să facă asta - nu pentru că sunt forţaţi să o facă sau pentru că nu găsesc alternative”, se arată în comunicatul Google, deţinut de gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc.

Senatorul republican Josh Hawley a acuzat Google că-şi păstrează puterea „prin mijloace ilegale” şi a apreciat că procesul „este cel mai important caz antitrust din aceste timpuri”.

Oficialii american susţin că Google a încălcat legea în privinţa modului în care şi-a tratat rivalii în afacerile de căutare pe internet şi reclame, încercând să-i dezavantajeze pentru a păstra dominaţia propriului său motor de căutare şi folosind puterea semnificativă pe piaţă pentru a vinde mai multe reclame. 

Google, care a devenit celebru datorită motorului său de căutare, a raportat anul trecut venituri de 162 miliarde de dolari (137 miliarde de euro). 

În UE, Google a fost amendat cu 9,2 miliarde de dolari (7,8 miliarde de euro) în trei cazuri diferite de încălcare a normelor concurenţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Google, reacție după ce Departamentul american al Justiției a intentat un proces împotriva companiei