Antena Meniu Search
x

Grecia, o destinație pentru toate buzunarele

Vânătorii de oferte văd lumea cu bani puţini. Călătoresc cu autocarul şi ajung în destinaţii cu plaje superbe. Agenţiile de turism au zilnic turişti care merg în Grecia. Paralia Katerini - una dintre cele mai accesibile staţiuni greceşti - este preferată de români.

Vezi și

Vânătorii de oferte văd lumea cu bani puţini. Călătoresc cu autocarul şi ajung în destinaţii cu plaje superbe. Agenţiile de turism au zilnic turişti care merg în Grecia. Paralia Katerini - una dintre cele mai accesibile staţiuni greceşti - este preferată de români. Ajung acolo în 12 ore, iar timpul se scurge plăcut, pentru că poveştile spuse de ghizi sunt fascinante.

Ne-am dat întâlnire la răsărit. Suntem 30 de persoane.  Plecăm din centrul Capitalei. Începe aventura. Sunt ore lungi petrecute în autocar. Ghizii ştiu însă cum să planifice o astfel de excursie, ca să alunge oboseala. După trei opriri pe o rută frecventată de multe agenţii de turism, ajungem în Paralia Katerini- o staţiune aflată pe Riviera Olimpului, la doar 76 de kilometri de Salonic. 

După mai bine de 12 ore şi peste 700 de kilometri parcurşi, am ajuns în Paralia Katerini. Încă este lumină, aşa că mai avem timp şi de o plimbare pe malul mării. 

În staţiune se vorbeşte limba română. Una dintre gazde este Lavinia. Acum zece ani, a plecat din Sinaia şi s-a angajat recepţioneră, într-un hotel din Paralia Katerini.

LAVINIA DUCU, gazdă:

Mai mulţi români sunt decât greci, aşa că mare diferenţă nu înţeleg. Am plecat din România, dar mă simt ca acasă din toate punctele de vedere.

Katerini, fost sat pescăresc, se află la poalele munţilor Olimp, cu cel mai înalt vârf din Grecia- 2.917 metri. Turiştii vin aici pentru plaje. În zonă găsesc şi mânăstirea Efrem Sirul- o oază de linişte. De sus, panorama îţi taie răsuflarea. Se spune că, atunci când munţii sunt învăluiţi în ceaţă, zeii sunt supăraţi.

De altfel, în jurul oricărui loc, grecii creează o legendă.

IANIS, pescar şi patron de tavernă:

Înainte, această barcă a fost a tatălui meu. El a murit însă, iar acum sunt singur aici. În restaurant lucrează mama, soţia şi cei doi băieţi ai mei. Toată viaţa mea e aici! 

O viaţă pe care Ianis o trăieşte printre şi pentru turişti. După ce le arată cum se pescuieşte în largul mării, îi aşează la masă, la taverna sa de pe plajă. 

Cu autocarul, cel mai ieftin pachet pentru un sejur de şase nopţi în Paralia Katerini pleacă de la aproape 80 de euro, în această perioadă. Iar cine călătoreşte cu maşina personală plăteşte dublu. Pachetul individual costă cel puţin 188 de euro. 

În Paralia Katerini se poate ajunge şi în mai puţin de două ore, cu avionul, pe ruta Bucureşti-Salonic, dar cu un cost pe măsură. Şi fără un ghid, aşa cum am avut noi şi care ne-a ajutat să aflăm legedele pe care internetul nu le cunoaşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri economice » Grecia, o destinație pentru toate buzunarele