Antena Meniu Search
x

Video Guvernanţii măresc pensiile, alocaţiile şi indemnizaţiile. Cu cât vor fi majorate

Anul nou vine cu tolba de măriri. Pensii, alocaţii şi indemnizaţii, toate vor fi mai mari din ianuarie. Guvernanţii au pus pe hârtie majorările şi spun că au bani pentru tot ce au promis. Pensia minimă va ajunge la 1.000 de lei, iar alocaţiile copiilor cresc cu 20 la sută. Doar că în acelaşi ritm cresc şi preţurile.

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 19:26

Vezi și

E oficial. De la 1 ianuarie, vor fi făcute mai multe majorări. Ministrul Muncii a semnat ordonanţele şi dă asigurări că are şi bani pentru toate promisiunile.   

Lucia Cujbă, reporter Observator: Din ianuarie, pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 de lei. Restul pensionarilor vor primi o indemnizaţie cu 10 la sută mai mare. Punctul de pensie va ajunge la 1586 de lei. Asta înseamnă un plus de 144 de lei.

Bani mai mulţi pentru pensionari

Deşi noua coaliţie a promis a 13-a pensie pentru pensionarii cu venituri mici, ministrul Muncii spune că, deocamdată, nu s-a ajuns la o decizie finală. 

Pe acelaşi subiect

Marius Budăi, ministrul Muncii: Îi primesc sau nu-i primesc? Discuţii sunt în coaliţie pentru forma finală. Nu să se dea sau nu se dea. Când vom avea forma finală vă vom informa, cu siguranţă.

Lucia Cujbă, reporter Observator: Guvernul a decis şi majorarea alocaţiilor pentru copii. 600 de lei vor primi copiii de până în doi ani, iar cei de peste doi ani - 243 de lei.

Majorările de alocaţii ar fi trebuit să aibă loc pe 1 iulie anul acesta, însă au fost amânate pentru 1 ianuarie 2022. 

Mai mulţi bani vor primi şi persoanele cu dizabilităţi. În plus, se introduce a 13-a indemnizaţie. Sumele variază în funcţie de gradul de dizabilitate şi sunt cuprinse între 60 şi 350 de lei. Impactul bugetar al acestor măsuri va fi de aproximativ 14 miliarde de lei. Cei mai mulţi bani sunt prevăzuţi pentru pensii: 11 miliarde de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Guvernanţii măresc pensiile, alocaţiile şi indemnizaţiile. Cu cât vor fi majorate