Antena Meniu Search
x

Video În hotelurile din Poiana Braşov, "bate vântul" la rezervările pentru Revelion. Clienţii nu vor să-şi petreacă vacanţa la munte fără zăpadă

Vremea strică distracţia de revelion la munte. Managerii de hoteluri au constatat că rezervările se anulează una după alta în ultimele zile. Clienţii nu vor să-şi petreacă vacanţa în staţiuni fără zăpadă. Aşa că gradul de ocupare a ajuns acum în unele hoteluri de nici 40%. Nu vă aşteptaţi însă ca preţurile să coboare. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.12.2022, 20:19

Vezi și

Pe aleile din Poiana Brașov, doar ceața umple atmosfera. Și așa va fi și de Revelion. Pentru că în stațiune nu se schiază, mulți turiști - în special cei din străinătate - și-au anulat rezervările. 

Sorin Coman, manager Boutique Hotel Denisa, Poiana Brașov: 60-70% din rezervările de sărbători s-au anulat pentru faptul că nu avem zăpadă.

Alte hoteluri au mizat pe programe artistice în noaptea dintre ani și răsfăț la spa. Și au avut de câștigat. Așa că înainte de sosirea oaspeților, pregătirile au intrat pe ultima sută de metri.   

Gabriel Roșca, manager hotel: Avem spa, avem saună uscată, saună umedă, avem spațiu de copii interior, spațiu exterior pentru copii. Avem ping-pong, biliard, darț și să nu uităm de piscină și bowling.

Pe acelaşi subiect

Şi în restaurante se lucrează deja, a fost atent stabilit meniul. 

Vasile Lupoi, chef bucătar Șura Dacilor: Avem obrăjorii de vită, cu sos de ceapă caramelizat, după care avem rața la cuptor. Mai departe avem specialitățile casei care sunt borcanul bunicii și pomana porcului. Carne în untură la garniță, care este făcută din piept de porc, spată și cârnat afumat. 

Chiar dacă sunt mai puţin clienţi, prețurile tot au crescut. 

Gabriel Roșca, manager hotel: Pachete între 7.000 de lei și 9.500 de lei, avem 4 nopți de cazare cu 9 nouă mese incluse. 

Sorin Coman, manager Boutique Hotel Denisa, Poiana Brașov: Prețurile încep de la 1.800 de euro de familie, sejur de 4 nopți, cu masa festivă de Revelion, cu demipensiune. 

Tarifele sunt comparabile cu cele din Austria. Pe site-ul unei agenții de turism, ofertele de Revelion în Alpii austrieci pornesc de la 24 de euro de persoană, cazarea pe noapte, și pot ajunge până la 300 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » În hotelurile din Poiana Braşov, "bate vântul" la rezervările pentru Revelion. Clienţii nu vor să-şi petreacă vacanţa la munte fără zăpadă