Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Investiţia de doar 2.000 de euro care i-a adus un profit uriaş Alexandrei. Cu banii de la botezul fiicei sale, a creat o afacere înfloritoare: "Nu era o avere"

Culturile de nişă îngroaşă portofelele fermierilor. Chiar dacă seceta a distrus majoritatea recoltelor, porumbul dulce a înflorit şi mai mult. Aşa că fermierii au schimbat culturile de legume și cereale obișnuite și s-au axat pe profit din culturi de nișă. 

de Simona Vasiac

la 31.07.2024 , 17:50

"Ăsta e un bob rotund, frumos. Boabe micuţe, foarte dulci. Şi suntem la a treia recoltă de anul acesta. Se rupe destul de uşor. E foarte frumos! Cam aşa arată!", spune Alexandra Neacșu, producător local. La aproximativ 21 de ani, Alexandra a avut încredere în tatăl ei şi a decis să cultive porumb zaharat. A început experimentul cu această cultură de nișă pe o suprafață de 10 acri. După cinci ani, a ajuns la două hectare. 

"Am zis hai să încercăm. Acum dacă merge, merge, dacă nu... asta e! Nu era o avere... pierd banii cât am dat pe sămânţă atunci", adaugă Alexandra Neacșu, producător local. În recolta de anul acesta, a investit aproximativ 2.000 de euro – bani primiți drept cadou la botezul fiicei sale. La cules, o ajută însă fiul de cinci ani. 

Clienţii sunt încântaţi

Vezi și

Gustul porumbului zaharat cucerește tot mai mulți pofticioși. 

"Consum şi foarte des! Cred că este şi foarte bun, şi foarte sănătos! Şi recomand la toată lumea", spune o clientă. "E o diferenţă pentru că alea din magazine nu sunt aşa gustoase ca astea de la ţară, vă daţi seama că alt gust au. Mai ales acum că e sezonul şi ne place foarte mult... toată familia", adaugă altă clientă.

Alternativa la porumbul zaharat este cel clasic

Alternativa la porumbul zaharat este cel clasic, care în această perioadă se regăsește și el pe tarabele din piețe. "Noi avem ceva porumbi de-ai noştri, de la Ocoliş de ţară, nu din ăla zaharat. Dar cumpără lumea. Unii caută zaharat, alţii caută din ăsta normal de ţară", explică Valentin Pușcaș, producător local.

În funcție de calitatea porumbului zaharat, o bucată se vinde cu prețul de 1 sau 2 lei.

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Ştiri economice » Investiţia de doar 2.000 de euro care i-a adus un profit uriaş Alexandrei. Cu banii de la botezul fiicei sale, a creat o afacere înfloritoare: "Nu era o avere"