Antena Meniu Search
x

iPhone 7 Plus, preferat de cei care au precomandat noile modele de smartphone Apple

Pentru prima oară de când Apple vinde în paralel două versiuni de iPhone, se pare că modelul mai mare şi mai scump este mai căutat.

Pentru prima oară de când Apple vinde în paralel două versiuni de iPhone, se pare că modelul mai mare şi mai scump este mai căutat.

Pentru o anumită parte a fanilor Apple, iPhone 7 a fost o dezamăgire. Folosirea aceluiaşi design ca la modelele anterioare şi numărul redus de noutăţi ar fi putut să-i determine pe aceştia să ”sară” o generaţie. Dar nu s-a întâmplat aşa. În schimb, aceştia s-au reorientat către modelul mai mare, cel care foloseşte două camere foto şi oferă, astfel, zoom optic.

Conform datelor obţinute de firma de analiză Slice Intelligence, pentru prima oară în ultimii trei ani de când Apple vinde un model standard şi un Plus, versiunea mai mare şi mai scumpă a fost mai căutată de către utilizatori.

Astfel, în primele 48 de ore de când s-a dat drumul la precomenzi, utilizatorii au optat pentru iPhone 7 în procent de 45% şi pentru iPhone 7 Plus în proporţie de 55%.

În aceste condiţii, nu este de mirare faptul că Apple a avertizat cu o zi înainte de ”deschiderea magazinelor” că nu va fi găsit pe stoc modelul Plus. Nu ar fi exclus ca însăşi executivii Apple să fi fost luaţi prin surprindere de cererea mare pentru iPhone 7 Plus.

Diferenţa în materie de vânzări dintre cele două modele de iPhone s-a micşorat treptat. Dacă în primul an proporţia a fost 65% - 35% în favoarea modelului standard, în 2015 diferenţa a fost de numai 18 procente, pentru ca anul acesta să se producă rocada.

Dacă datele celor de la Slice Intelligence vor fi confirmate de cifrele oficiale, acest fapt ar putea reprezenta o bulă nesperată de aer pentru Apple. Conform analiştilor, 2016 ar fi primul an de declin pentru iPhone, dar cu o creştere a vânzărilor modelului Plus, care este şi mai scump, profitul Apple ar putea oferi, la final, de an, o nouă surpriză plăcută pentru investitori.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » iPhone 7 Plus, preferat de cei care au precomandat noile modele de smartphone Apple