Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jobul momentului: Se câştigă până la 250 de lei pe zi în această perioadă

S-a dat startul culesului în podgoriile din ţară. Datorită temperaturilor caniculare, strugurii s-au copt deja și au acumulat suficient zahăr pentru a obţine un vin bun. Cei care vor un job sezonier în agricultură pot primi până la 250 de lei pe zi, potrivit Agro TV.

de Redactia Observator

la 01.09.2024 , 11:59

Jobul momentului: Se câştigă până la 250 de lei pe zi în această perioadă
Jobul momentului: Se câştigă până la 250 de lei pe zi în această perioadă - Shutterstock

Cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare Viticolă de la Pietroasele din Buzău au începu deja să culeagă strugurii, încă din 26 august. Zilierii care vin aici câștigă între 150 și 250 de lei, în funcție de cât de mult muncește.

Vremea fierbinte a modificat drastic culesul viei 

Vremea fierbinte a modificat în mod drastic culesul viei în Balcani, în acest an. Producătorii au fost forţaţi să culeagă strugurii mai devreme decât de obicei. Unele recolte vor fi mai mici, cantitativ, dar calitatea va fi mai bună, spun producătorii.

Articolul continuă după reclamă

În regiunea Ilok, din estul Croaţiei, viticultorii au început să culeagă strugurii în timpul nopţii pentru că fermentează prea repede dacă sunt culeşi în timpul zilei. "Este mai bine să îi recoltăm noaptea pentru că nu este atât de cald", spune Darko Sili, în timp ce conduce un utilaj de recoltare a strugurilor prin şirurile de vie.

Pe acelaşi subiect

Recoltatul din acest an se va încheia cu aproape o lună mai devreme decât de obicei şi producţia ar putea fi cu până la 30% mai mică din cauza secetei, menţionează şi Vesna Stajner, purtătoare de cuvânt la podgoria Ilocki Podrumi. 

În Kosovo, culesul viei a început în august, cu o lună mai devreme decât anul trecut. Proprietarii de vii spun că au avut probleme în a găsi culegători atât de devreme în timpul sezonului. "Nici măcar străbunicii noştri nu îşi amintesc ca strugurii să fie culeşi atât de devreme", afirmă Nebi Duraj, responsabil la podgoria Stone Castle, din apropiere de oraşul Rahovec. Există însă şi o parte bună. "Este ca şi cum ai mânca zahăr", spune un culegător în vârstă de 60 de ani în timp ce gustă strugurii albi.

Duraj subliniază că în acest an calitatea vinului va fi mai bună, datorită conţinutului mare de zahăr, care se transformă în alcool. "În următorii ani, atunci când veţi căuta un vin, cereţi unul din 2024", recomandă Nebi Duraj. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri economice » Jobul momentului: Se câştigă până la 250 de lei pe zi în această perioadă