Antena Meniu Search
x

Video Joburile vânate de studenți pentru a face bani în plus. Câștigă chiar și 500 de lei pe zi

Mulți studenți trăiesc din banii părinților, fără a avea nici măcar minimul pe economie. Ei bine, asta îi face să se gândească la o variantă accesibilă de a face bani în plus. Învățatul și orele la facultate nu le permite să se angajeze, astfel că, le e mult mai ușor să găsească variante ocazionale, în anunțuri, pe rețelele de socializare. 

de Redactia Observator

la 02.03.2024, 19:54

Vezi și

Alexandra, studentă: Eu fac foarte mult hostess. Noi trebuie să ajutăm invitații cu informații, să dăm cadouri. Și tot ce se cere la evenimente, toată lumea vine și ne întreabă pe noi. 

Odată plecați de acasă, studenții își schimba stilul de viață. Nevoile și necesitățile sunt mult mai mari, mai ales dacă vorbim de partea financiară. Joburile ocazionale sunt o varianta accesibilă, atunci când timpul le permite.

Petra Todoran, reprezentant agenție de recrutare: Servicii hostess, influencering și ugc creating. Figurații simple, figurații speciale sau helper la festival, ai intrarea liberă și o remunerație. 

Unele joburi cer îndeplinirea anumitor competențe

Pe acelaşi subiect

Și nu ne limităm doar la studenți, pentru că unele joburi cer îndeplinirea anumitor competențe.

Anne-Marie Constantinescu, reprezentant agenție de recrutare: Trebuie să fie foarte serioase nu doar o prezență plăcută. Pentru cele cu calități actoricești sau minim calități de interpretare pot juca în diverse reclame, ședințe foto, promovare produs în general. 

Cristina Tănasă, reporter Observator: Pentru studenți, de multe ori banii sunt insuficienți. Așa că, pentru a avea un venit în plus, își sacrifică zilele de weekend, apelând la joburi ocazionale găsite pe rețelele de socializare. Specialiștii recomandă însă să fie foarte atenți la escrocii din online, care îi pot păcăli pe tineri cu oferte de nerefuzat.

La ce să fie studenții atenți atunci când vor să se angajeze după un anunț online

Alex Negrea, expert social media: Când vine vorba de făcut bani, joburi, colaborări, ideal ar fi să existe în spate o persoană juridică. Iar verficarea asta presupune să te duci și să verifici pe Google numele firmei. După care să te uiți puțin la cine a postat pe Facebook. E foarte ușor pentru cineva să inventeze orice fel de text sau imagine în momentul ăsta pentru că avem aceste dispozitive de inteligență artificială. 

Chibzuința nu este singura modalitate de a strânge bani. O bună gestionare a cheltuielilor îi va ajuta pe studenți să economisească și să se descurce pe parcursul întregii luni.

Adrian Negrescu, analist financiar: Să-ți faci un deviz legat de cheltuieli care să te ajute să-ți plătești în special lururile importante, de la tot ce înseamnă chirie, cheltuieli de zi cu zi. Există foarte multe fonduri de investiții în momentul de față dacă ai o idee foarte bună să o poți pune în practică. 

Joburile ocazionale, de câteva ore, le permit să câştige chiar şi 500 lei pe zi

Așadar, lunar un student are nevoie de aproximativ 1.100 lei, bani destinați doar igienei, hranei și utilităților. Pe lângă aceste necesități comune, pot să apară necesități urgente care să depășească, considerabil suma alocată. Joburile ocazionale, de câteva ore, le permit să câştige chiar şi 500 lei pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Joburile vânate de studenți pentru a face bani în plus. Câștigă chiar și 500 de lei pe zi