Antena Meniu Search
x

Lavanda, afacere de succes în România. Vezi harta culturilor de levănţică de la noi

Au înflorit afacerile cu levănţică, în România. Culturile cu această plantă se extind, la fel şi popularitatea plantei printre români. Recunoscută pentru mirosul plăcut, dar şi pentru proprietăţile relaxante, levănţica este din ce în ce mai căutată.

Vezi și

Au înflorit afacerile cu levănţică, în România. Culturile cu această plantă se extind, la fel şi popularitatea plantei printre români. Recunoscută pentru mirosul plăcut, dar şi pentru proprietăţile relaxante, levănţica este din ce în ce mai căutată, iar cultivatorii pot spune că au tras lozul câştigător.

Departe de agitaţie şi de aerul apăsător al marilor oraşe, într-o comună din Harghita, o familie le-a împlinit visul celor care şi-au dorit să culeagă propriul buchet cu levănţică.  

Un decor de poveste care face cât un concediu. 

Nu degeaba, în popor, lavanda este numită iarba vrăjitorelor. 

Szabo Klara, proprietar:

Este o zi relaxanta..vin familii care petrec aici o zi intreaga. Culeg flori, fac buchete, saculete. Am plantat anul trecut, în martie, circa 5 000 de plante şi nu ne-am gândit că va fi aşa frumos.

Şapte lei a costat un buchet de lavandă. Cât o îngheţată sau lo cafea la terasă. 

Buchet cu buchet, lavanda a devenit profitabilă în România. Iată exemplul acestei familii din Vâlcea. Tată şi fiu au avut mai multe încercări eşuate până să descopere aroma unei afaceri de succes .  

Petru Răzvan Constantin, cultivator lavandă:

E de muncă la ea de săpat de întreţinut de tăiat de cules este destul de dificil.

Ion Constantin, cultivator lavandă:

E o afacere care aduce şi bani aduce şi plăcere nu te îndeamnă să pleci în străinătate.

Cel mai profitabil s-a dovedit, în timp, un soi românesc. Oamenii au reuşit practic să readucă la viaţă o specie cultivată acum mai bine de 30 de ani. 

Petru Răzvan Constantin, cultivator lavandă:

Avem un soi foarte bun care se păstrează pe tijă îşi menţine şi culoarea şi floarea pe tijă atunci când se usucă.

În ţară, afacerile cu lavandă sunt tot mai răspândite. Cum plantei îi priesc zonele cu temperaturi moderate - în Vâlcea, Harghita, Hunedoara ori Cluj afacerile cu levănţică sunt tot mai înfloritoare. Mai ales că planta are o multime de beneficii pentru sanatate şi este tot mai căutată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri economice » Lavanda, afacere de succes în România. Vezi harta culturilor de levănţică de la noi