Antena Meniu Search
x

Video Legenda "Podului lui Dumnezeu", o minune a naturii, unică în lume, ascunsă în Mehedinţi. Cum au reuşit oamenii să scape de Diavol

Într-un mic sat din Mehedinţi există un loc mitic: Podul lui Dumnezeu, un loc al legendelor, începe să atragă tot mai mulţi iubitori ai muntelui. Arcada din piatră, peste care trece şoseaua Drobeta Turnu Severin – Baia de Aramă, este cel mai mare pasaj natural din România şi al doilea din Europa, însă singurul pe care pot circula şi maşinile.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.08.2022, 14:29

Vezi și

Imediat ce ai păşit în satul Ponoarele, la graniţa dintre Gorj şi Mehedinţi, ţi se dezvăluie un peisaj feeric. Acolo se întinde "Podul lui Dumnezeu", o minune a naturii unică în lume. Vorbim despre un pasaj natural, din piatră, lung de 30 de metri.

Legenda Podului lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al Peşterii Podului. Arcada din piatră, peste care trece şoseaua Drobeta Turnu Severin – Baia de Aramă, este cel mai mare pasaj natural din România, al doilea din Europa, dar singurul din lume deschis traficului rutier. Legenda spune că în peşteră locuia Diavolul, iar oamenii locului s-au rugat la Dumnezeu să-i scape de el. Atunci, Dumnezeu ar fi lovit cu palma în tavanul peşterii şi acesta s-ar fi prăbuşit. Diavolul ar fi scăpat şi s-ar fi urcat pe o stâncă, ce îi poartă acum numele.

Turist: Noi, întâmplător, am descoperit. Nu ştiam. Practic, am fi trecut peste fără să ştii despre ce e vorba. E super. 

Pe acelaşi subiect

Turist: Am citit câteva date despre Podul lui Dumnezeu. Păcat că nu este promovat aşa cum trebuie.

Stâncile uriaşe care străjuiesc întreaga vale completează priveliştea uimitoare. Zona are un potenţial uriaş, deşi nu este foarte cunoscută în rândul turiştilor. Mulţi află întâmplător legenda podului.

Turist: Am vrut să ne apropiem şi noi de Podul lui Dumnezeu pentru că auzisem de el, dar n-am ajuns până acum. Mi se pare ceva fabulos.

Turist: Peisajul este superb. Merită văzut şi revăzut.

Elena locuieşte în Italia şi a venit în concediu, în România, iar tabloul de basm a impresionat-o.

Elena, turistă: Este o creaţie de la Dumnezeu. Este ceva extraordinar, ce nu poţi vedea oriunde. Linişte, aer curat. Este foarte frumos.

Cine vrea să rămână peste noapte în apropierea Podului lui Dumnezeu are de unde alege. O cameră dublă într-o pensiune din zonă costă 300 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Legenda "Podului lui Dumnezeu", o minune a naturii, unică în lume, ascunsă în Mehedinţi. Cum au reuşit oamenii să scape de Diavol