Antena Meniu Search
x

Video Leguma adusă din Nepal pe care a mizat o familie de producători din Gorj. E aur pentru sănătate şi se vinde cu 20 de lei kg

Medicii şi nutriţioniştii laudă castravetele amar, denumit şi "insulină vegetală" pentru beneficiile impresionante pe care le are asupra sănătăţii. Leguma este renumită mai ales printre cei care suferă de diabet pentru că odată consumată, reglează glicemia. Castravetele amar pare să le fie de folos persoanelor care sunt la dietă, deoarece are foarte puține calorii. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 21.07.2023, 13:03

Vezi și

Suntem într-un sat din Târgu Jiu, aici unde o familie de legumicultori cultivă castraveţii amari de 5 ani. Nu sunt mulţi români care au în seră aceste legume exotice, sunt aduse din Nepal dar s-au adaptat destul de bine şi pe pământurile din România.

Aici totul a început cu doar câteva fire de castravete amar, folosit pentru tratamentul împotriva diabetului. Apoi, s-a transformat într-o afacere. Acum, de aici din solarii, castraveţii amari sunt livraţi în toată ţara, atât cruzi, dar şi transformaţi în pudră sau în nectar de castravete amar.

Un kilogram costă 20 de lei, poate fi consumat crud, în fresh-uri de legume sau fructe ori în salate, iar pe lângă faptul că ţine glicemia sub control, castravetele amar mai are şi alte beneficii pentru ficat, fiere sau pancreas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Leguma adusă din Nepal pe care a mizat o familie de producători din Gorj. E aur pentru sănătate şi se vinde cu 20 de lei kg