Antena Meniu Search
x

Primele legume românești din acest an sunt de 3 ori mai scumpe față de cele de import

Au apărut legumele româneşti în pieţe. Roşiile, castraveţii şi cartofii de solar sunt uşor de recunoscut. Preţurile sunt de trei ori mai mari decât pentru legumele din import.

de Redactia Observator

la 21.04.2019, 22:53

Vezi și

Au apărut legumele româneşti în pieţe. Roşiile, castraveţii şi cartofii de solar sunt uşor de recunoscut. Preţurile sunt de trei ori mai mari decât pentru legumele din import. Românii sunt însă pofticioşi. Iar pentru o salată, de exemplu, dau câteva zeci de lei. Mai ales că aşteptarea pentru trufandalele autohtone a fost lungă. 

Mici, ţuguiate şi aromate. Sunt roşiile româneşti, proaspăt culese din solarii.

Pe tarabele din pieţe, îşi fac timid loc printre legumele importate din Italia sau Turcia.

Dar au şi un preţ pe măsură: între 20 şi 30 de lei kilogramul. Producătorii spun că trebuie să-şi acopere cheltuielile din timpul iernii.

E prima mâna şi mai toate legumele româneşti au preţuri mari. Cartofii noi se vând cu 10 lei kilgramul iar castraveţii, cu 12 lei.

În săptămânile următoare, vor costa mai puţin. Depinde de cât de bogată va fi recolta din solarii.

În comuna Cilieni, judeţul Olt, fermierii trag din greu să onoreze comenzile. Tomatele de aici ajung în 4 judeţe, dar şi în Capitală. Producătorii spun că ei câştigă puţin peste jumătate din preţul afişat la tarabele din pieţe.

Agricultorii care cultivă roşii în solarii pot primii subvenţii de 3 mii de euro de la Guvern, printr-un program care îşi propune să încurajeze producţia autohtonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Primele legume românești din acest an sunt de 3 ori mai scumpe față de cele de import