Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea a făcut anunţul! Ce se întâmplă cu impozitul pe cifra de afaceri şi când va fi luată decizia DEFINITIVĂ

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni, în coaliţie, se va lua o decizie cu privire la renunţarea sau nu la impozitarea pe cifra de afaceri, după ce premierul Mihai Tudose va prezenta o analiză.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni, în coaliţie, se va lua o decizie cu privire la renunţarea sau nu la impozitarea pe cifra de afaceri, după ce premierul Mihai Tudose va prezenta o analiză.

'Nu ştiu ce a declarat premierul şi din moment ce nu ştiu nu vreau să comentez, pentru că pot fi nuanţe, dar vom discuta luni, în coaliţie. Să facem totuşi tot timpul o precizare importantă, la ora asta avem impozit pe cifra de afaceri de 1% la afacerile care sunt sub 500.000 de euro şi vreau să le transmit acelor oameni de afaceri că nu se renunţă la ea, pentru că au primit-o foarte bine şi sunt foarte mulţumiţi, pentru că 1% pe cifra de afaceri înseamnă cam 6% impozit pe profit, ceea ce cred că le convine. Nu se renunţă la impozitul pe cifra de afaceri la afacerile sub 500.000 de euro. Este un bun câştigat de către mediul de afaceri care trebuie păstrat", a spus vineri Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că încă nu a primit simulările făcute de Ministerul Finanţelor cu privire la această impozitare.

Întrebat cum îşi explică faptul că premierul afirmă că se va renunţa la impozit, în timp ce el spune că decizia se va lua luni în coaliţie, Dragnea a precizat că dacă Tudose are simulări şi analize pe acest subiect le va prezenta în şedinţa de coaliţie.

'Nu ştiu ce a declarat premierul, dar dacă are deja simulări şi analize, luni, în coaliţie, ne prezintă şi dacă sunt argumente, susţinem. A spus premierul Tudose că atunci când aceste simulări sunt gata ni le prezintă', a arătat Dragnea.

Întrebat dacă i se pare corect că premierul a anunţat în spaţiul public că renunţă la această impozitare înainte să se ia o decizie în coaliţie, liderul PSD a spus că Mihai Tudose, când vorbeşte, 'cam ştie ce vorbeşte'.

'Aici nu se pune problema de corectitudine sau incorectitudine. Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose, când vorbeşte, cam ştie ce vorbeşte, deci dacă face o afirmaţie înseamnă că e bazată pe o analiză şi în mod firesc cel care trebuie să anunţe primul este prim-ministrul pentru că el conduce Guvernul şi el conduce actul de guvernare', a concluzionat Dragnea. 

Marţi, la Bruxelles, premierul Mihai Tudose a afirmat că la întâlnirile cu oficialii europeni a reiterat 'foarte ferm' că nu va fi introdus acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri. 'Am reiterat foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că, din tot ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre, vom rămâne în ţinta de deficit de 3%', a declarat Tudose. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Liviu Dragnea a făcut anunţul! Ce se întâmplă cu impozitul pe cifra de afaceri şi când va fi luată decizia DEFINITIVĂ