Locuințele noi sunt mai scumpe în București, dar și tot mai mici
Locuinţele spaţioase au devenit bunuri de lux în România. În București, cu greu se mai găsesc apartamente cu trei sau patru camere sub o sută de mii de euro. Este şi motivul pentru care mulţi cumpărători cu venituri medii se orientează spre periferie.
Locuinţele spaţioase au devenit bunuri de lux în România. În București, cu greu se mai găsesc apartamente cu trei sau patru camere sub o sută de mii de euro. Este şi motivul pentru care mulţi cumpărători cu venituri medii se orientează spre periferie. Acolo, dezvoltatorii vând mai ieftin însă construiesc spaţii din ce în ce mai mici. Bătălia se dă acum pe locuinţe cu două camere, aflate în apropierea mijloacelor de transport în comun.
Un credit mare sau o locuinţă mică. Sunt opţiunile pe care le au cei mai mulţi dintre românii în căutarea unei locuinţe. În ultimul an preţurile au crescut semnificativ, dar nu şi dimensiunile apartamentelor. Aşa că o persoană cu venituri medii, adică puţin peste 3 mii de lei, nu îşi permite să aleagă un apartament într-o zonă centrală.
Doi factori importanţi au dus la modificarea ofertelor dezvoltatorilor în dezavantajul clienţilor: limitarea gradului de îndatorare impusă de Banca Naţională la început de an şi anunţul recent că programul Prima Casă va fi modificat radical. Familiile cu venituri mai mici de 7 mii de lei nu pot visa la o locuinţă mai scumpă de 70 de mii de euro.
- Producția de legume și fructe româneşti, în declin. Se anunţă scumpiri în pieţe de până la 10%, în...
- Tesla, întrecută de chinezi în România. Cât costă maşina pentru care vânzările au crescut de 150 de ori în...
- Programul Casa Verde Fotovoltaice 2025. Peste 10.000 de noi dosare, aprobate
- Preţul unui bitcoin astăzi, miercuri 2 aprilie 2025
- Curs BNR, 2 aprilie 2025. Leul românesc pierde teren important în raport cu lira sterlină
Sudul şi estul Capitalei sunt cele mai căutate.
Cât despre apartamentele de două camere...
Românii recunosc că au tot mai puţine alternative când vine vorba despre achiziţia unei locuinţe.
Preţurile locuinţelor au crescut şi cu 35% faţă de acum doi sau trei ani, arată cele mai recente date.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰