Antena Meniu Search
x

Video Locul în care se găseşte cea mai ieftină mâncare din Bucureşti. Ana Maria vine aici de 5 ani: "Iau masa de prânz şi cu 5, 10 lei"

Odată cu creşterea preţurilor, cantinele studenţeşti devin tot mai frecventate chiar şi de cei care au terminat facultatea de câteva decenii. Teoretic, accesul nu e permis tuturor, dar practic până şi corporatiştii au prins gustul mâncării ieftine. Şi nu e de mirarea când o ciorbă costă doar 2 lei iar o friptură de porc 5 lei. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.11.2023, 21:47

Vezi și

Nu a bătut încă ora prânzului, şi coada de la cantina Moxa se întinde pe două rânduri. La această cantină studenţească se găseşte poate cea mai ieftină mâncare din Bucureşti. Ana Maria mănâncă de cinci ani aici. A fost primul loc din Capitală în care a regăsit gustul de acasă, din Hunedoara. Varza a la Cluj şi plăcinta cu mere sunt preferatele ei. 

Studentă: Indiferent că vreau să iau prânzul sau cina, aleg să vin la cantina Moxa. Mâncarea e gatită cum face şi mama acasă, iar preţul e pe masură reuşesc să iau masa de pranz şi cu 5, 10 lei, la fel şi cina, iar într-o lună consum pe mâncare 200 de lei. 

Student: De obicei varză călita cu mămăligă, piure, piept de pui, ceafă de porc, ciorbă de legume, ciorbă a la grec, supă de roşii. În general la 1,2 ajungi să stai şi o oră ca să treci de coadă. 

Piureul de cartofi se vinde cu doar 1 leu şi 30 de bani

Pe acelaşi subiect

Aici se vând în jur de 1.500 de porţii pe zi. Cel mai ieftin e piureul de cartofi - 1 leu şi 30 de bani.  

Burcea Adrian, şef serviciu cazare studenţi: Ciorba începe undeva de la 2,24 ciorba de legume, iar ciorba de porc, cea mai scumpă. Preţul mic se explică prin subvenţia venită de la minister, iar cu restul vine studentul şi acoperă. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Am comandat şi noi un meniu complet de la cantină - ciorbă de legume, piure cu o pulpă de pui, salată de murături şi am luat şi desert, choix a la creme. Iar totalul arată 10 lei. 

Meniurile costă în afara facultăţii de patru ori mai mult

Acelaşi meniu costă în afara facultăţii de patru ori mai mult. Şi la Politehnică sunt cozi la cantina studenţilor: "Ciorbiţa de perişoare a la grec, supă de roşii cu fidea, piure, pilaf. Am luat un meniu care costa 20 de lei". 

Studenţii dau cel mult 70 de lei pe săptămână pe mâncarea la cantină. Unii iau şi la pachet pentru cină. Iar în weekend, îşi completează porţiile cu pachetul de la părinţi. 

Studentă: De obicei mănânc la cantină când am timp, în rest mai am pachet de la mama, doar că pachetul se duce destul de repede şi mâncarea la frigider nu se compară cu mâncarea pe care o mănânc aici care este deja caldă.

Alte cantine populare din Capitală sunt la Facultatea de Drept şi în campusul de la Agronomie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Locul în care se găseşte cea mai ieftină mâncare din Bucureşti. Ana Maria vine aici de 5 ani: "Iau masa de prânz şi cu 5, 10 lei"