Antena Meniu Search
x

Lovitura uriaşă primită de compania din România care a cumpărat acţiuni la Gabriel Resources, înainte de decizia privind Roşia Montană

Preţul titlurilor companiei româneşti de brokeraj şi asset management BRK Financial Group, listată la Bursa de Valori Bucureşti, s-a prăbuşit în deschiderea sesiunii de tranzacţionare de astăzi, după anunţul victoriei în dosarul Roşia Montană, de natură să scadă valoarea deţinerii BRK la acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation, dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat.

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 17:24

- Profimedia

Compania a dezvăluit că deţine acţiuni şi drepturi de subscriere la Gabriel Resources chiar înainte de pronunţarea deciziei din dosarul arbitral internaţional Roşia Montană, declanşând astfel o frenezie la cumpărare ce a urcat cotaţia BRK cu 14,66% la finalul săptămânii trecute. Atunci aşteptările stimulate de autorităţi erau ca statul român să fie obligat la despăgubiri de miliarde de dolari.

Acţiunile BRK Financial Group s-au depreciat cu 14,75% în deschidere, la 0,13 lei/titlu. Ulterior, scăderea s-a redus la 13,44%, iar apoi la 12,13%.  La 11:42, deprecierea era de 13,77%, la 0,1315 lei/acţiune. La 13.35, cotaţia era în scădere cu 14,10%.

Vineri, acţiunile companiei crescuseră cu nu mai puţin de 14,66%, la 0,1525 lei/titlu, în urma a 400 de tranzacţii, în valoare totală de peste 1,1 milioane lei, ce duseseră capitalizarea BRK Financial Group la peste 51 milioane lei, transmite Profit.ro.

BRK divulgase în ziua respectivă, în jurul orei 15, că deţine peste 1,2 milioane de acţiuni Gabriel Resources, plus alte peste 2 milioane de drepturi de subscriere. Anunţul a fost făcut cu câteva ore înainte de decizia arbitrală Roşia Montană, la acel moment aşteptarea publicului, alimentată de declaraţii oficiale ale guvernanţilor, fiind că ţării îi va fi impusă plata unor despăgubiri masive, de miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Lovitura uriaşă primită de compania din România care a cumpărat acţiuni la Gabriel Resources, înainte de decizia privind Roşia Montană