Antena Meniu Search
x

Video Porcul care costă 2.500 de lei. "Se dă ca pâinea caldă" şi "E considerat somonul pe 4 picioare"

Crăciunul se apropie, iar românii îşi fac planuri pentru masa de sărbători. Şi de pe ea nu poate lipsi carnea de porc. Preocupaţi de sănătate, din ce în ce mai mulţi caută să îi găsească un înlocuitor la fel de gustos. Pentru ei, fermierii au o sugestie: carnea de Mangaliţa.

de Angela Bertea

la 08.12.2023, 17:50

Vezi și

De câţiva ani, Crăciunul are gust de mangaliţa. Rasa de porci cu carne "sănătoasă" este din ce în ce mai căutată de români. Iar nutriţioniştii le dau dreptate.

Măcelar: "Mangaliţa este considerat somonul pe 4 picioare. Dezavantajul? Nu are prea multă carne. Are slănină."

Nutriţionist: "Este recomandat în mai multe afecţiuni, precum bolile cardiovasculare şi la persoanele care suferă de diabet zaharat, insulino-rezistent, chiar şi în boala Alzheimer."

Mangaliţa: scump, dar merită toţi banii

Fermierii vând porcii Mangaliţa cu preţuri între 20 şi 35 de lei kilogramul. La un calcul simplu, un exemplar de greutate medie ajunge la 2500 de lei. Face însă toţi banii spun gurmanzii. 

Reprezentant băcănie: "Când punem pe masă slănină de mangaliţa, se dă ca pâinea caldă. Preţurile sunt ceva mai mari faţă de produsele din porcul românesc. Cele mai scumpe sunt crud-uscatele, respectiv cotletul şi ceafa de Mangaliţa."

Dacă nu vor să cumpere un porc întreg, pentru un kilogram de cotlet de Mangaliţa, pofticioşii scot din buzunar până la 120 de lei, de 4 ori mai mult decât costă un kilogram de carne de porc obişnuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri economice » Porcul care costă 2.500 de lei. "Se dă ca pâinea caldă" şi "E considerat somonul pe 4 picioare"