Masini noi care nu au nevoie de CASCO, mentenanta, taxe si impozite, solutia adoptata de tot mai multe IMM-uri
In anul 2015, piața de leasing operațional a inregistrat o crestere de 14 procente față de anul anterior, 2014, iar acest lucru s‐a datorat în mod special cererilor provenite de la IMM-uri (Intreprinderi Micro, Mici si Mijlocii).
In anul 2015, piața de leasing operațional a inregistrat o crestere de 14 procente față de anul anterior, 2014, iar acest lucru s‐a datorat în mod special cererilor provenite de la IMM-uri (Intreprinderi Micro, Mici si Mijlocii).
Ca proprietar al unei firme mici, varianta achizitionării de automobile prin leasing operațional pare a fi cea mai avantajoasă, deoarece este mai convenabilă și mai puțin consumatoare de timp.
Ce trebuie să știi despre leasingul operațional
Fapul că mai mult de un sfert din totalul inmatriculărilor au fost făcute de firmele de leasing operational, ne arată în mod evident că interesul pentru acest tip de serviciu este în creștere. Administrarea unei afaceri implică eforturi enorme din partea proprietarilor, iar serviciul de leasing operațional este o modalitate eficientă de a reduce stresul determinat de managmentul afacerii prin delegarea administrării flotei către o companie externă. Dacă nu ești încă familiarizat cu ce presupune acest serviciu, continua sa citesti.
Când o companie apelează la serviciul de leasing operațional, aceasta beneficiaza atat de mijlocul de mobilitate cat si de serviciile aferente deținerii unui autoturism. Masinile sunt noi si achizitionate in conformitate cu preferintele clienților, dar rămân în proprietatea firmei de leasing. Clienții utilizează autovehiculele fără să se mai preocupe de aspectele administrative ale deținerii unui autoturism, și
externalizează administrarea flotei auto.
Cel care folosește mașina poate să uite de asigurarea de răspundere civilă auto, de CASCO, de mentenanța mașinii, de taxe și impozite.
Toate aceste cheltuieli pe care proprietarul unei mașini trebuie
să le facă și care implică bătăi de cap, energie și timp pierdute, sunt gestionate de compania de leasing și incluse într‐o rată lunară fixă. De aceste avantaje nu beneficiază și firmele care apelează la leasing financiar. Deși le leagă cuvântul ”leasing”, aceste două servicii sunt diferite și nu presupun aceleași beneficii pentru clienți. Din articolul leasing operational vs leasing financiar vei afla care sunt
deosebirile dintre aceste două servicii, astfel încât să găsesști soluția care ți se potrivește cel mai bine ție
și afacerii tale.
De ce preferă IMM‐urile leasingul operațional în detrimentul celui financiar
Leasingul operațional poate fi mai avantajos decât cel financiar când discutăm la modul general atât pentru firme mari cat si pentru IMM‐uri. Leasingul operațional este un serviciu avantajos în special pentru IMM‐uri deoarece avansul poate fi 0, timpul dedicat administrarii flotei și riscurile sunt reduse, iar serviciile necesare administrarii ei sunt incluse in rată.
Orice tip de companie are nevoie de o flotă auto, fie ea mai mică sau mai mare. Indiferent că vorbim despre o firmă de panificație sau despre una de servicii financiare. Companiile de leasing operațional achiziționeaza mașini conform preferințelor cliențiilor, pentru a satisface nevoi variate, de la autoturisme, la pick‐up‐uri, van‐uri sau vehicule comerciale cu frig. Nici când vine vorba despre preferința pentru anumite mărci auto, leasingul operațional nu te îngrădește în vreun fel.
Mai mult timp pentru lucrurile care contează
Lasând la o parte beneficiile de ordin financiar care decurg din contractarea unui leasing operațional, un avantaj important este legat de faptul că managerii nu mai trebuie să se mai preocupe de aspectele birocratice și de mentenanța pentru flota auto, putând în schimb să se fie focusați pe lucruri mult mai importante pentru companie. Și departamentul de contabilitate va fi mai puțin încărcat dacă o firmă optează pentru leasing operațional, pentru că nu vor mai trebui sa gestioneze zeci de facturi aferente administrării parcului auto, ci doar una.
Potrivit Agerpres, de‐a lungul anului trecut, companiile de leasing operațional de la noi din țară au înmatriculat aproximativ 4.400 de autovehicule, acest număr reprezentând 16% din totalul înmatricularilor noi din România, care s‐a situat undeva la 94.000 de unitați. Și pentru anul acesta, predicțiile Asociației Societăților de Leasing Operațional (ASLO) sunt optimiste.
Leasingul operațional, cu multiplele sale avantaje, se adreseaza companiilor interesate să își gestioneze eficient flota si să își reduca costurile, timpul și riscurile aferente administrarii flotei.
Ce părere ai despre acest serviciu? Ce ai alege între leasingul operațional și cel financiar?
Sursa foto: www.pexels.com
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰