Antena Meniu Search
x

Video Măsura "revoltătoare" pregătită de Guvern pentru sălile de fitness. Cu cât se vor scumpi abonamentele

Sportul ne va costa mai mult de la 1 ianuarie. Noile măsuri fiscale gândite de Guvern vizează şi sălile de fitness. Executivul vrea să majoreze TVA-ul de la 5 la 19 procente în cazul acestora. O măsură revoltătoare, spun antrenorii, mai ales în condiţiile în care România este campioană la cetăţeni supraponderali. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 20.09.2023, 18:49

Vezi și

Vestea că abonamentele de fitness s-ar putea scumpi semnificativ din ianuarie îi descurajează pe cei care vor să trăiască sănătos. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Dacă din ianuarie se vor scumpi abonamentele la sălile de fitness, vom ajunge să dăm pe un abonament de 250 de lei, cu un TVA de 19% aproximativ 290 de lei.

În plină iarnă, este însă greu de crezut. Mai ales într-o ţară în care statisticile Comisiei Europene arată că peste jumătate dintre populaţie este supraponderală şi peste 50% nu a făcut sport niciodată. 

Ana Deaconu, life coach: Dacă suntem conştienţi şi dacă ne planificăm sănătatea pe termen lung cred că putem să găsim soluţii. Nu se ia nicio măsură să se prevină acest lucru, ba dimpotrivă. Statul român ar trebui să ajute populaţia şi să ofere cât mai multe opţiuni de a se mişca. 

Pe acelaşi subiect

Sălile de sport au fost "lovite" din mai multe părţi în ultimii ani

Întâi au fost închise de pandemie, acum clienţii ar putea fi speriaţi de majorările de preţuri. Managerii caută totuşi soluţii să nu-şi piardă abonaţii. 

Alexander Florescu, antrenor de fitness: Trebuie găsite variante pentru a optimiza fiecare program pe care-l punem la dispoziţie tuturor clienţilor. Să le oferim şedinţe în plus sau să găsim o variantă pe o perioadă mai mare de trei luni, şase luni. Şi mai există o variantă, să le oferim abonamentele în rate lunare. 

Cosmin Prasacu, manager sală de fitness: În prezent, abonamentul nostru costă 195 de lei pe lună, dar cu un cod de reducere abonamentele scad 20%. Aşa i-am obişnuit pe clienţii noştri şi aşa vom continua. Ar trebui să renunţe la fast food şi să vină la sală. 

Pentru a trage un semnal de alarmă, o asociaţie a patronilor din domeniul sportului şi fitness-ului a creat deja o petiţie care cere păstrarea TVA-ului de 5 la sută în cazul acestor săli. Petiţia a adunat în câteva zile peste 6000 de semnături.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Măsura "revoltătoare" pregătită de Guvern pentru sălile de fitness. Cu cât se vor scumpi abonamentele