Antena Meniu Search
x

Video Meseria extrem de căutată în România, dar ocolită de mulţi. Salariile ajung şi la 8.000 de lei pe lună

În România nu mai are nici cine să strice, darămite să construiască! Este mare criză de angajaţi în toate domeniile, iar la nivel naţional sunt disponibile peste 43.000 de locuri de muncă. În construcţii, criza e acută, iar una dintre cele mai căutate meserii este cea de demolator de clădiri. Jobul este unul bine plătit. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 31.07.2022, 21:06

Vezi și

Demolatorii de clădiri sunt printre cei mai căutaţi muncitori în Capitală şi asta pentru că foarte multe fabrici se transformă acum în proiecte imobiliare. Este şi cazul fostei platforme industriale Aversa, de lângă Piaţa Obor, aflată acum în demolare. 

Se caută angajaţi. Salariile ajung şi la 8.000 de lei pe lună

Datele ANOFM arată că sunt vacante mai bine de 2.000 de posturi de muncitor necalificat la demolarea clădirilor. Şi, după un asemenea proces, este nevoie de muncitori care să şi construiască la loc, să pună zidăria şi să facă finisajele. Doar că, peste tot în construcţii, problema e aceeaşi. "Această forţă de muncă este destul de greu de găsit. Noi am preferat să luăm oameni de la zero şi să îi calificăm împreună cu inginerii care au practicat în ţările nordice", spune Gabriel Focşinenu, dezvoltator imobiliar.

"Este foarte greu. Sunt oameni pe care îi angajez astăzi şi peste două zile nu mai vin la muncă. Nu vor să muncească", adaugă Floirn Buzatu, antreprenor. "Un bun meseriaş poate câştiga în România cât câştigă în străinătate. Un meseriaş în construcţii poate câştiga şi 8.000 de lei pe lună"

Pe acelaşi subiect

Oameni pricepuţi se caută în toate domeniile. "Nevoia este la fel de ridicată şi în sectorul HORECA, unde se caută lucrătorii comerciali, se caută barmani, ospătari. Am văzut o creştere foarte mare a numărului de locuri de muncă disponibile, în absolut toate domeniile de activitate", spune Corina Diaconu, specialist HR. 

Ofertă bogată de job-uri vacante în România

Persoanele cu studii superioare pot alege din cele 2.722 de locuri de muncă pentru meserii precum inginer în diferite domenii de activitate, programator sau expert contabil. Dincolo de datele oficiale, angajatorii spun că nevoia este mult mai mare. Iar din septembrie, odată cu încheierea perioadelor de concedii, oferta de job-uri va fi şi mai stufoasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Meseria extrem de căutată în România, dar ocolită de mulţi. Salariile ajung şi la 8.000 de lei pe lună