Antena Meniu Search
x

Metrorex anunţă o nouă modalitate de acces la metrou

Metrorex a anunţat implementarea unei a treia modalităţi de acces la metrou, de care vor beneficia în primă fază elevii şi studenţii cu abonamente.

De Cornel Preda la 23.12.2020, 17:31
Metrorex anunţă o nouă modalitate de acces la metrou
Metrorex anunţă o nouă modalitate de acces la metrou - Profimedia Images
  • Implementarea face parte din campania de modernizare a sistemului de taxare
  • Procesul se desfășoară etapizat

Metrorex anunţă că va introduce, în mai multe etape, carduri contactless pentru accesul la metrou. Primele care vor fi distribuite sunt cele pentru abonamentele lunare pentru elevi şi studenţi.

„Metrorex informează că, în cadrul modernizării sistemului de taxare, vor fi introduse noile carduri contactless pentru accesul la metrou. Acest proces se desfăşoară în mod etapizat în perioada imediat următoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de companie.

Unde găsești cardurile contactless de la Metrorex

Cardurile contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenţi vor fi distribuite în casieriile speciale din staţiile de metrou: Universitate - începând cu 24 decembrie; Piaţa Unirii - începând cu 28 decembrie; Piaţa Unirii 2 - începând cu 29 decembrie; Gara de Nord 1 - începând cu 30 decembrie.

Din luna ianuarie, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi şi studenţi de la casele speciale, urmând ca până la sfârşitul primului trimestru toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reţeaua de metrou.

„Menţionăm că sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porţi de acces permite mai multe modalităţi alternative de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless şi cu noul card contactless Metrorex. Modul de utilizare al noului card contactless este simplu şi intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porţii de acces după care vor primi mesajul de "Acces liber".”, mai spun reprezentanţii Metrorex.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Metrorex anunţă o nouă modalitate de acces la metrou