Antena Meniu Search
x

Video Ministerul Economiei vrea să investească 300 de milioane de euro în industria prelucrătoare. Proiectul de lege ar putea crea noi locuri de muncă

Ministerul Economiei face planuri pentru a reporni motoarele în industria prelucrătoare. Iar pentru asta, se pun la bătaie 300 de milioane de euro pentru o schemă de ajutor de stat prin care cei din domeniu ar putea primi granturi pentru investiţii. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.06.2022, 08:23

Vezi și

Investiţiile ţintesc înfiinţarea unor noi unităţi de producţie în domeniul industriei producătoare sau extinderea celor deja existente prin creşterea capacităţii de producţie şi diversificarea gamei de produse cu care companiile ies pe piaţă.

Proiectul de lege care ar putea crea noi locuri de muncă

Crearea de noi locuri de muncă este un alt obiectiv pe care şi-l propune ministerul şi speră ca prin această schemă de granturi să contribuie la combaterea unor fenomene cum ar fi excluziunea socială sau sărăcia. 

Sunt încurajate investiţiile în tehnologii verzi, prietenoase cu natura şi cu un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător. Cum s-ar derula această schemă? Până la 31 decembrie 2023 ar urma să fie semnate acordurile de finanţare cu potenţialii beneficiari, iar calendarul de plăţi se întinde până în 2027. 

Bugetul total al acestei scheme este reprezentat de echivalentul în lei a sumei de 300 de milioane de euro, iar ministerul estimează că circa 20 de companii din domeniu ar putea să primească finanţare.

În momentul de faţă, hotărârea pentru instituirea acestei scheme este în dezbatere publică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Ministerul Economiei vrea să investească 300 de milioane de euro în industria prelucrătoare. Proiectul de lege ar putea crea noi locuri de muncă