Antena Meniu Search
x

Ministrul britanic de Finanţe: Regatul Unit se află în recesiune, iar PIB-ul urmează să scadă cu 1,4% în 2023

Guvernul britanic a recunoscut astăzi că Regatul Unit se află deja într-o recesiune, anunţă BBC. Oficiul pentru Responsabilitatea Bugetară a prezis că economia se va micșora și mai mult anul viitor, PIB-ul britanic urmând să scadă cu 1,4% în 2023.

de Redactia Observator

la 17.11.2022, 15:27

Regatul Unit se află în recesiune, iar PIB-ul urmează să scadă cu 1,4% în 2023
Regatul Unit se află în recesiune, iar PIB-ul urmează să scadă cu 1,4% în 2023 - Profimedia Images

Oficiul pentru Responsabilitatea Bugetară (OBR) spune că prețurile mai mari ale energiei, cauzate de criza începută odată cu războiul din Ucraina, sunt în mare parte de vină pentru recesiune.

De asemenea, consideră că economia ţării nu va începe să crească decât din 2024. Anunţul a venit odată cu declaraţiile ministrului britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, care şi-a anunţat planul de a readuce economia pe drumul cel bun.

Jeremy Hunt a spus că „familiile, pensionarii, întreprinderile, profesorii, asistentele și mulți alții sunt îngrijorați de viitorul lor”.

Totodată, el a spus şi că OBR crede că planul său va duce la un "declin superficial", cu mai puține locuri de muncă pierdute.

Pe acelaşi subiect

PIB-ul va scădea cu 1,4%

OBR spune că, pe ansamblu, în acest an, economia este încă prognozată să crească cu 4,2%. Dar, anul viitor va scădea cu 1,4%, înainte de a crește cu 1,3%, 2,6% și 2,7% în următorii trei ani.

O recesiune este definită ca atunci când economia unei țări scade timp de două perioade de câte trei luni - sau trimestre - consecutive.

De obicei, în timpul unei recesiuni, companiile câștigă mai puțini bani, plățile scad și șomajul crește. Asta înseamnă că guvernul primește mai puțini bani din taxe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Ministrul britanic de Finanţe: Regatul Unit se află în recesiune, iar PIB-ul urmează să scadă cu 1,4% în 2023