Antena Meniu Search
x

Video Modificări fiscale de la 1 august: preţuri mărite la ţigări şi alcool, impozit crescut la jocurile de noroc şi taxe mai mari pentru contractele part-time

De astăzi au intrat în vigoare câteva dintre măsurile din noul cod fiscal. În special cele care aduc noi scumpiri. Plătim mai mult în primul rând pentru aşa numitele vicii, cum ar fi ţigările, alcoolul şi jocurile de noroc. Tot de astăzi cresc taxele şi pentru cei care lucrează part-time.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 01.08.2022, 13:31

Vezi și

Pentru un pachet de ţigări vom plăti cu 60 de bani în plus, dar se vor scumpi şi băuturile alcoolice, berea spre exemplu. Cei care lucrează part-time vor plăti şi ei taxe mai mari către stat, indiferent dacă lucrează două ore sau patru. Vor plăti taxe ca şi cum ar fi lucrat opt ore, potrivit deciziei Guvernului.

Se majorează şi impozitul pe veniturile din jocurile de noroc. Vorbim despre un impozit care poate ajunge şi până la 40%, asta în cazul unor venituri ce depăşesc 60.000 de lei. Pentru cei care lucrează în construcţii sau agricultură scade plafonul până la care aceştia pot beneficia de anumite facilităţi fiscale. Până acum, plafonul era de 30.000 de lei, iar de astăzi acesta va fi de doar 10.000 de lei.

Autorităţile speră ca prin aceste măsuri să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. În 2022, se estimează că se vor aduna la bugetul de stat aproximativ 1,2 miliarde de lei, iar în 2023 se doreşte să se colecteze peste 10 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Modificări fiscale de la 1 august: preţuri mărite la ţigări şi alcool, impozit crescut la jocurile de noroc şi taxe mai mari pentru contractele part-time