Antena Meniu Search
x

Când este momentul potrivit să îi cumperi copilului tău jucării educative?

Jucăriile fac parte din copilăria fiecărui copil. Indiferent de vârsta, fiecare copil a avut sau încă mai are o jucărie preferată pe care o poartă cu el peste tot. Sunt modalitatea ideală prin care îi învaţă pe cei mici cum să îşi facă un prieten, cum să aibă grijă de el şi să fie responsabil.

- pixabay.com

Jucăriile fac parte din copilăria fiecărui copil. Indiferent de vârsta, fiecare copil a avut sau încă mai are o jucărie preferată pe care o poartă cu el peste tot. Sunt modalitatea ideală prin care îi învaţă pe cei mici cum să îşi facă un prieten, cum să aibă grijă de el şi să fie responsabil. Însă, cum ştii care sunt jucărille potrivite şi mai ales când este momentul oportun să cumperi jucării educative copilului tău?

Pe piaţă sunt disponibile o mulţime de jucării, o gamă variată, care le oferă celor mici posibilitatea de a alege. Nu întotdeauna sunt şi cele mai potrivite, mai ales dacă ne gândim la vârsta copilului.

Jucăriile se aleg în primul rând în funcţie de vârsta. Este primul criteriu important pe care orice părinte trebuie să îl respecte. Este indicat să îi cumperi copilului instrumentele de joacă pe care să le înţeleagă şi pe care să le stăpânească fără să fie nevoit să ceară ajutorul unui adult. Copiii se dezvoltă foarte repede şi au nevoie întotdeauna de jucării care să îi stimuleze şi să îi ajute să înveţe lucruri noi, iar acesta este rolul jucăriilor educative.

Jucăriile de tip educativ sunt accesoriile, care îi învaţă pe cei mici cum să îşi dezvolte anumite abilităţi. De exemplu, îi învaţă să numere, să citească, să socotească, să memoreze ori să îşi testeze mobilitatea. De ce spunem că trebuie să fie cumpărate la momentul potrivit? Pentru că nu îi poţi cumpăra unui bebeluş de 12 luni o carte care să îl înveţe să socotească, corect?

Jucăriile educative sunt perfecte pentru o învăţare rapidă, matematică, lingvistică, logică ori ştiinţifică. Nu le creează celor mici senzaţia că sunt obligaţi să înveţe, ba din contră, îşi vor da seama cât de uşor dintr-o joacă pot învăţa atât de multe.

Jucăriile facilitează procesul de înţelegere şi dezvoltare şi reuşesc să le dezvolte copiilor abilităţile importante de la vârste încă fragede.

Când este momentul să achiziţionezi jucăriile educative?

Vârsta, dar şi modul prin care cel mic înţelege lucrurile din jurul lui, îţi va spune că este timpul să treceţi la un alt nivel de joacă. Mai mult de atât, mulţi dintre copii spun că îşi doresc să înveţe să numere, să citească, să coloreze conform unei cărţi de colorat, iar acest lucru nu poate fi decât o modalitate perfectă prin care să faci trecerea către jucăriile educative. Cu siguranţă nu îţi doreşti să îi ocupi mintea celui mic toată ziua, aşa că majoritatea jocurilor sunt simple, antrenante şi strategice. Pot învăţa primele cuvinte importante pentru ei, atât în limba română, cât şi într-o limbă străină, pot învăţa cum să fie super spioni cunoscând foarte bine să efectueze calculele importante, dar şi cum să scrie pe tablă cu ajutorul literelor magnetice.

Jucăriile educative sunt ideale şi pentru anii în care cel mic merge la grădiniţă ori la clasa pregătitoare de şcoală. Sunt mulţi copii, care în contact cu alţi copii de vârse aropiate, vor învăţa să pună în practică mult mai uşor atribuţiile unui joc. Un copil se antrenează să câştige mult mai repede un joc, atunci când joacă împreuna cu alţi copii şi astfel, va veni fericit acasă că astăzi a mai învăţat un lucru nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Când este momentul potrivit să îi cumperi copilului tău jucării educative?