Antena Meniu Search
x

Montarea corpurilor de iluminat - 3 abordări diferite

Corpurile de iluminat pot schimba imaginea unei locuinţe. De aceea, este esenţial să găseşti produsele ideale pentru a veni cu ceva în plus la design-ul casei tale.

de Redactia Observator

la 22.09.2019, 13:46

Corp de iluminat pe tavanul unei camere
În cazul corpurilor de iluminat sunt mai multe abordări de montare - Pixabay

Corpurile de iluminat pot schimba imaginea unei locuinţe. De aceea, este esenţial să găseşti produsele ideale pentru a veni cu ceva în plus la design-ul casei tale. Gama online de aplice pentru iluminat interior este foarte variată şi poate satisface nevoile oricărei familii, dar odată ajuns cu ele acasă vrei să ştii cum poţi să le montezi cât mai eficient.

Iată care sunt criteriile de alegere ale corpurile de iluminat:

- În funcţie de camere şi tipuri de iluminare;

- În funcţie de sursa luminii;

- În funcţie de dimensiunea camerei;

- În funcţie de stil;

- În funcţie de montare

Corpuri de iluminat în funcţie de montare

Dupa modul în care se fixează pe o anumită suprafață, corpurile de iluminat se împart în:

Corpuri de iluminat fixate pe tavan

Despre corpurile de iluminat fixate pe tavan, cum sunt lustrele, candelabrele sau plafonierele, trebuie să ştii că acestea reprezintă principala sursă de lumină pentru cameră. Dacă spatiul este unul de dimensiuni reduse, poţi alege lustre sau plafoniere. Pe de altă parte, dacă dispui de camere mai mari, sau vrei sa oferi un aer elegant locuinţei tale, prima alegere trebuie să fie candelabrele.

Corpuri de iluminat independente

Corpurile de iluminat independente pot aduce un plus de lumină în camera ta. Veiozele, lămpile de birou sau lampadarele sunt obiectele spre care trebuie să îţi îndrepţi atenţia. Veiozele sunt ideale pentru a fi montate lângă pat, pe o noptieră sau pe un corp de mobilier de depozitare. Lămpile de birou au un rol esenţial în cadrul activităţile de lucru pe care le desfăşori la birou, în timp ce, lampadarele sunt de dimensiuni mai mari şi sunt reglabile, astfel poţi ajusta direcţia de iluminat. Mai mult, pentru că au raza de iluminat mai mare, pot fi folosite pentru a lumina întreaga cameră.

Corpuri de iluminat fixate pe perete

Aplicele de perete te vor ajuta să păstrezi un design minimalist şi să aeriseşti spaţiul camerei. Mai mult, astfel de corpuri de aparat pot fi folosite şi pentru a ilumina alte camere şi pentru a păstra aceeaşi notă în întreaga casă.

Aşadar, corpurile de iluminat prezintă modalităţii variate de montare, care îţi oferă posibilitatea de ilumina camerele după bunul plac. Fie că le montezi pe tavan, pe perete sau că alegi să le aşezi pe birou, corpurile de iluminat vor dau un suflu nou casei tale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Montarea corpurilor de iluminat - 3 abordări diferite