Antena Meniu Search
x

Românii vor putea să lucreze de acasă. Telemunca a fost adoptată de Camera Deputaţilor

Vezi și

Românii vor putea în curând să lucreze de acasă. Munca la distanţă devine legală pentru sute de mii de angajaţi din IT sau marketing. Legea privind condiţiile de telemuncă a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi a fost trimsă spre promulgare la Preşedintele României.

It-iştii, dar şi cei care lucreză în Relaţii Publice, marketing sau vânzări vor putea să muncească din propria  sufragerie. Nu va fi, totuşi, simplu. Şi ei, şi angajatorii lor trebuie să respecte mai multe obligaţii. 

VALERICA DRAGOMIR, director executiv Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii:

Pentru domeniul nostru lucrurile sunt mai puţin ferme, fixe sau periculoase, dar există nişte condiţii fixe care se aplică. E nevoie să ai conexiune la internet, la reteaua de electricitate securizată, este vorba de scaun, de birou care ţin de egonomie şi siguranţa persoanei la lucru.

Angajatorul trebuie să se mai asigure că telesalariatul nu este izolat de colegi şi că primeşte un instructaj în domeniul securităţii şi sănătăţii la muncă. 

Anita Panait conduce o firmă de PR şi marketing şi, deşi este adepta muncii în echipă, spune că sunt şi situaţii în care lucrul la distanţă este mai potrivit. 

ANITA PANAIT, manager firmă PR şi Marketing:

Dacă esti, de exemplu, creativ ai nevoie de intimitate, ai nevoie de linişte, ai nevoie de un spaţiu, ai nevoie de un spaţiu propriu. Mă refer, aici, la domeniul acesta al comunicării, care de cele mai multe ori este specific femeii, şi atunci femeia are mai multe etape în viaţă. În etapa în care devine mămică, probabil, că ar avantaja-o să lucreze de acasă.

Există şi sancţiuni pentru cei care nu respectă regulile stipulate în contract: amenzi de până la 5000 de lei.

<SABRINA PREDA, REPORTER OBSERVATOR

12:29 >Iar eu tocmai mi-am terminat ştirea pe care o voi trimite imediat în redacţie. Pentru Observator, Sabrina Preda şi Eduard Leasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Românii vor putea să lucreze de acasă. Telemunca a fost adoptată de Camera Deputaţilor