Antena Meniu Search
x

Video "Ne-a jupuit cu totul!" La Galați se scumpește și apa, deși orașul e plasat pe Dunăre

Scumpiri în lanţ, fără sfârşit. După ce preţul alimentelor de bază - cum ar fi uleiul, pâinea sau lactatele - a crescut semnificativ, acum românii sunt nevoiţi să plătească în plus chiar şi pentru apă. La Galaţi, societatea de furnizare a apei a crescut preţul pe metru cub cu 34 la sută. Motivul? S-a scumpit gazul și electricitatea și altfel nu poate ține pasul. Totul se simte în buzunarul oamenilor, care răsuflă apăsat și plătesc pentru că nu au altă soluție. 

de Adrian Obreja

la 05.04.2022, 17:38

Vezi și

La Galaţi, apa potabilă a ajuns un bun de consum prețios. Prețul a fost majorat zilele trecute cu 34 la sută, o scumpire de aproape 2 lei pe metru cub.

Cornelia Arnăutu, purtător de cuvânt Apă Canal: Am ajuns astfel la prețul la apă la 7.32 și la canalizare la 5 lei. Este necesar să majorăm prețul la apă. Pentru lunile ianuarie, martie înregistrăm o pierdere de aproximativ 4,2 milioane lei. 

Toate aceste scumpiri în lanț nu-i mai miră pe oameni

Se uită resemnați la facturi și plătesc. Deși prețul nu li se pare justificat.

Pe acelaşi subiect

Localnică: Am luat ceva de la un magazin, s-a dublat. S-a dublat. Dar ce să facem? Trăim cât mai avem. 

Localnic: Putem face ceva? Daţi-mi o idee! Este mult, mai ales că Dunărea este la 10 metri de noi. De ce așa scump? 

Localnic: Pe mine mă intersează mai mult calitatea apei, care este îndoilenică. Ne-am pus niște sisteme de filtrare și vedem că la 3-4 luni filtrele sunt negre. Calitatea apei lasă de dorit. 

Localnică: E de strigat la cer. Toate scumpe. Nu știu unde o să ajungem noi. Toate, cu gaze, cu asta. Ne-a jupuit cu totul.

Scumpirea apei, legată de creștere prețului la gaze, electricitate şi carburant

Reprezentanţii societăţii de furnizare a apei potabile spun că, de vină pentru această situaţie, este creşterea preţului la gaze, electricitate şi carburant.

Cornelia Arnăutu, purtător de cuvânt Apă Canal: Față de luna decembrie 2021 prețul la energie electrică a crescut cu 322%. La gaze la fel, cu aproximativ 600%. S-au scumpit și toate produsele necesare în fluxul tehnologic de producere a apei: clor, hipoclorit.

Principala sursă de apă a oraşului Galaţi este Dunărea. Ultima scumpire a apei potabile a avut loc în vara anului trecut. Atunci, prețul s-a majorat cu câteva zeci de bani. Societatea de furnizarea a apei din Galați susține că prețul ar putea să scadă în lunile următoare, datorită plafonării prețului la energie electrică și gaz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » "Ne-a jupuit cu totul!" La Galați se scumpește și apa, deși orașul e plasat pe Dunăre