Antena Meniu Search
x

Netflix continuă să piardă bani și recurge la o nouă tură de concedieri

Continuă concedierile la Netflix, după scăderea numărului de abonaţi din trimestrul anterior, compania fiind deja la al doilea val de disponibilizări. Compania anunţă disponibilizarea a 300 de persoane, adică aproximativ 3% din forţa totală de muncă pe care o angajează, oferind un comunicat în care explică decizia şi le mulţumeşte celor la care a trebuit să renunţe, notează News.ro

de Redactia Observator

la 24.06.2022, 10:44

Netflix a concediat 300 de angajați.
Netflix raportează o scădere a veniturilor și numărului de abonați. - Hepta

„Am făcut aceste ajustări astfel încât costurile noastre să fie în concordanţă cu creşterea mai lentă a veniturilor”, se arată în comunicatul emis de companie, în care mai scrie:  „Lucrăm din greu pentru a-i sprijini în această tranziţie dificilă” pe cei concediaţi.

Majoritatea disponibilizărilor au avut loc în  Statele Unite, însă locuri de muncă s-au pierdut şi în alte regiuni, precum Europa, America Latină şi Africa.

Netflix se confruntă cu o scădere dramatică a numărului de abonați

Este al doilea val de concedieri făcut de Netflix după anunţarea rezultatelor ultimului trimestru, când numărul abonaţilor a scăzut cu 200.000. Compania pare să se pregătească pentru o perioadă şi mai dificilă, aşteptându-se să piardă alţi 2 milioane de abonaţi în al doilea trimestru al anului.

În mai, Netflix a disponibilizat alţi 150 de angajaţi. Chiar şi înainte de anunţarea ultimelelor rezultate financiare, în aprilie, compania americană renunţase la angajaţii Tudum, unitate editorială înfiinţată abia în decembrie.

În acest context, Netflix este aşteptată să lanseze o versiune cu reclame, care să coste mai puţin, şi să înceapă vânătoarea de utilizatori care partajează conturile, pe care vrea să-i pună să plătească suplimentar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Netflix continuă să piardă bani și recurge la o nouă tură de concedieri