Antena Meniu Search
x

Vara capricioasă a stricat planurile turiştilor de pe litoral. Patronii se plâng că profiturile sunt la jumătate faţă de luna trecută

Vara capricioasă a stricat şi planurile turiştilor de pe litoral. Speriaţi de temperaturile scăzute şi de ploile tot mai dese, mulţi ajung să îşi amâne sau să îşi scurteze vacanţele.

Vezi și

Vara capricioasă a stricat şi planurile turiştilor de pe litoral. Speriaţi de temperaturile scăzute şi de ploile tot mai dese, mulţi ajung să îşi amâne sau să îşi scurteze vacanţele. Plajele nu mai sunt aşa de pline, iar administratorii de terase se plâng că profiturile sunt la jumătate faţă de luna trecută. Cu totul alta era situaţia în urmă cu un an, când temperaturile caniculare aduceau şi câte 150.000 de turişti pe weekend la mare.

Unii se bucură de aerosolii marini sub protecţia unei geci. Alţii rezistă ceva mai bine la vântul de afară şi au curajul să dea şi piept cu valurile. Vacanţa la mare pare să fi devenit o aventură pentru turişti. Aproape fiecare zi oferă şi soare, dar şi reprize de ploi venite din senin.

Luna aceasta, în staţiunea Mamaia, au fost doar trei zile în care temperaturile au sărit de 30 de grade.

În iulie, anul trecut, am avut 9 zile cu peste 35 de grade. Soarele atrăgea valuri de oameni. Acum, numărul de vizitatori a scăzut considerabil. O spun afaceriştii de sezon.

Potrivit estimărilor Institutului Naţional de Statistică, 1,2 milioane de turişti s-au cazat la mare, anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Vara capricioasă a stricat planurile turiştilor de pe litoral. Patronii se plâng că profiturile sunt la jumătate faţă de luna trecută