Antena Meniu Search
x

Nicolae Bălcescu a prins viață într-o hologramă în mărime naturală, la Sibiu (p)

Finalul anului 2019 a fost începutul realizării unui muzeu militar complet digitalizat, în cadrul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Implementarea proiectului a durat mai mult de un an însă, cu ajutorul echipei INOVI Smart Technologies, prin soluțiile moderne și echipamentele interactive propuse, s-a reușit transpunerea într-un mod inovativ, a istoriei și parcursului domeniului militar românesc.

Nicolae Bălcescu a prins viață într-o hologramă în mărime naturală, la Sibiu (p)

Fiind o prezență marcantă în istoria neamului Românesc și, în același timp personalitatea al cărui nume îl poartă prestigioasa unitate de învățământ, a fost absolut necesară prezența în muzeu a istoricului Nicolae Bălcescu, proiectat în mărime naturală cu ajutorul unei holograme 3D.

Nicolae Bălcescu a prins viață într-o hologramă în mărime naturală, la Sibiu (p)

Așa cum acesta afirma: “Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul, viitorul.” Astfel atenția a fost îndreptată spre a reda momente și elemente importante din istoria noastră militară,  într-un mod inovativ prin intermediul unor panouri și infochioșcuri digitale de informare, la care vizitatorii muzeului și studenții Academiei au acces.

Istoria armamentului, esențială pentru mediul de învățământ militar a fost, de asemenea, pusă în valoare. Elementul inedit este suprapunerea de informații digitale și proiecții interactive pe echipamente reale.

De-a lungul timpului am fost martorii generațiilor care au început să își piardă interesul pentru ceea ce inseamnă istorie. Și nu e de mirare, timpul aduce schimbari, iar totul în jurul nostru este tehnologizat si digitalizat, metodele clasice de învățare adesea nu mai dau rezultate deoarece nu sunt adaptate acestor schimbari. Astfel a devenit absolut necesară crearea unei punți de legătură între mediul digital și patrimoniul cultural.

Istoria este și va rămâne un punct de pornire important în drumul academic pe care studenții îl parcurg în domeniul miliar, căci doar cei care își cunosc istoria pot schimba viitorul.

Descoperă proiectul complet:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

https://www.inovi.ro/

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Nicolae Bălcescu a prins viață într-o hologramă în mărime naturală, la Sibiu (p)