Nicolae Bălcescu a prins viață într-o hologramă în mărime naturală, la Sibiu (p)

Publicat: 04.01.2021, 12:57.
Actualizat: 04.01.2021, 12:57

Finalul anului 2019 a fost începutul realizării unui muzeu militar complet digitalizat, în cadrul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Nicolae Bălcescu a prins viață într-o hologramă în mărime naturală, la Sibiu (p)

Nicolae Bălcescu a prins viață într-o hologramă în mărime naturală, la Sibiu (p)

Implementarea proiectului a durat mai mult de un an însă, cu ajutorul echipei INOVI Smart Technologies, prin soluțiile moderne și echipamentele interactive propuse, s-a reușit transpunerea într-un mod inovativ, a istoriei și parcursului domeniului militar românesc.

Nicolae Bălcescu a prins viață într-o hologramă în mărime naturală, la Sibiu (p)

Fiind o prezență marcantă în istoria neamului Românesc și, în același timp personalitatea al cărui nume îl poartă prestigioasa unitate de învățământ, a fost absolut necesară prezența în muzeu a istoricului Nicolae Bălcescu, proiectat în mărime naturală cu ajutorul unei holograme 3D.

Nicolae Bălcescu a prins viață într-o hologramă în mărime naturală, la Sibiu (p)

Așa cum acesta afirma: “Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul, viitorul.” Astfel atenția a fost îndreptată spre a reda momente și elemente importante din istoria noastră militară, într-un mod inovativ prin intermediul unor panouri și infochioșcuri digitale de informare, la care vizitatorii muzeului și studenții Academiei au acces.

Istoria armamentului, esențială pentru mediul de învățământ militar a fost, de asemenea, pusă în valoare. Elementul inedit este suprapunerea de informații digitale și proiecții interactive pe echipamente reale.

De-a lungul timpului am fost martorii generațiilor care au început să își piardă interesul pentru ceea ce inseamnă istorie. Și nu e de mirare, timpul aduce schimbari, iar totul în jurul nostru este tehnologizat si digitalizat, metodele clasice de învățare adesea nu mai dau rezultate deoarece nu sunt adaptate acestor schimbari. Astfel a devenit absolut necesară crearea unei punți de legătură între mediul digital și patrimoniul cultural.

Istoria este și va rămâne un punct de pornire important în drumul academic pe care studenții îl parcurg în domeniul miliar, căci doar cei care își cunosc istoria pot schimba viitorul.

Descoperă proiectul complet:

https://www.inovi.ro/

Top știri

O mamă eroină s-a aruncat în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul, în Rusia
1
Extern • pe 26.01 la 12:06

O mamă eroină s-a aruncat în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul, în Rusia

O mamă a sărit în fața unei mașini scăpate de sub control pentru a-și salva fiul și soțul. În urma impactului, femeia și-a pierdut viața.

PARTENERI
Lidia Buble, probleme de sănătate! Cântăreața nu mai poate să vorbească! Cum s-a afișat pe internet!
spynews.ro
'Vrei să mă împuşti? Vino, sunt la o nuntă' - Dialogul fabulos între interlopi cu câteva minute înainte de odioasa crimă din SUA
gandul.ro
Anamaria Prodan, `lucrată` pe la spate de dușmanul ei de moarte! Din cauza lui, Gigi Becali a umilit-o și a râs de propunerile ei
prosport.ro
"Mi-a oferit un cadou de 250.000 de euro!" Ioana Năstase, ieşire publică fără precedent: "În postura de amantă nu prea stau!"
antenasport.ro
Când avea numai 15 ani cucerea lumea cu Laguna albastră. Ce mai face și cum arată Brooke Shields la 55 de ani
CaTine.ro
După marele concert marca RBD, Maite Perroni vorbește despre refuzul foștilor ei colegi, Poncho și Dulce
tvhappy.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:33 Raluca Turcan: Alocațiile copiilor se majorează cu 20 la sută din 1 februarie 22:31 Român condamnat la închisoare pentru fraudă cu carduri bancare, în Statele Unite ale Americii, după o anchetă FBI 22:13 Persoanele reprogramate la vaccinare din 28 ianuarie vor fi imunizate pe 8 februarie, anunță Comitetul de coordonare a vaccinării 21:46 Supertulpina închide Europa: Vacanţe între restricţii şi carantină 21:28 Autorităţile schimbă regulile campaniei de vaccinare, la o lună de la startul acesteia 21:26 O terapie nouă le dă bolnavilor de Covid-19 din Timişoara o şansă în plus la viaţă 21:23 Vacanţă de lux în spaţiu: 55 de milioane pentru un sejur de 10 zile 21:12 Știrile zilei, 27 ianuarie 2021. A început marea reprogramare la vaccinuri, într-o zi în care bilanțul în lume a depășit 100 de milioane de cazuri 20:57 Românii s-au înghesuit în centrele de vaccinare, în ultima zi de imunizare înainte de marea reprogramare 20:56 Înapoi la muncă cu ajutorul terapiei: 90.000 de euro pentru consilierea angajaţilor
CITEȘTE PE A1.ro
Ce mai face și cum arată Oana Lis, soția lui Viorel, de când a dispărut din spațiul public
A1.RO
Mihai Morar s-a vaccinat împotriva COVID-19. Ce a spus despre starea lui de sănătate
A1.RO