Antena Meniu Search
x

Video Noi scumpiri în benzinării. Cât costă litrul de bezină sau de motorină astăzi, 12 septembrie 2023

Noi scumpiri în benzinării. Liderul pieţei a majorat preţurile, iar motorina a depăşit pragul de 7 lei şi 60 de bani, în timp ce benzina se apropie de 7 lei şi 50 de bani. Nu este nevoie de o plafonare, crede premierul. Marcel Ciolacu spune că România are al doilea cel mai mic preţ la combustibili din Europa, iar acciza este raportată la nivelul anului 2018. Promite, însă, o analiză pentru a afla de ce au crescut preţurile.

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 10:06

Vezi și

Prețuri la benzină și motorină astăzi, 12 septembrie 2023: 

- Benzina standard: între 7,17 lei și 7,34 lei

- Benzina premium: între 7,65 lei și 7,99 lei

- Motorina standard: între 7,5 lei și 7,63 lei

Pe acelaşi subiect

- Motorina premium: între 7,86 lei și 8,13 lei

- GPL: între 3,22 lei și 3,25 lei

Prețuri tot mai mari la benzină și motorină. Ciolacu promite o analiză

Nu este nevoie de o plafonare, crede premierul. Marcel Ciolacu spune că România are al doilea cel mai mic preţ la combustibili din Europa, iar acciza este raportată la nivelul anului 2018. Promite, însă, o analiză pentru a afla de ce au crescut preţurile.

"O să am o discuţie să vedem de ce a crescut preţul. Am înţeles că s-a mărit iarăşi barilul. Este foarte uşor de influenţat în urma războiului, dar vreau să vă spun un lucru – ştiţi că avem al doilea preţ din Europa ca şi cel mai mic. Mi se pare că Bulgaria mai are cu 0,1 mai puţin de cât România. Deci este o scumpire care s-a văzut în toată lumea şi în toată Europa. O să încercăm să o menţinem într-un grafic. De asemenea, ştim că preţul la carburant pe tot lanţul aduce până la urmă scumpiri. Nu e o scumpire atât de mare. Noi avem acciza blocată raportată la 2018. Deci statul român în acest moment ia cea mai mică acciză din Europa ca să menţinem inflaţia cu o singură cifră, cum am reuşit", a declarat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută luni, după participarea la deschiderea anului şcolar, dacă este luată în calcul reintroducerea măsurii de compensare cu 50 de bani a carburanţilor, în contextul scumpirii benzinei care a ajuns la 7,5 lei/l.

Şeful Executivului a mai spus că a văzut că motorină s-a scumpit mai mult. "Este şi normal. De obicei motorina se foloseşte în război, din câte ştiu eu", a completat Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Noi scumpiri în benzinării. Cât costă litrul de bezină sau de motorină astăzi, 12 septembrie 2023