Antena Meniu Search
x

Video Nouă bănci din România au contestat amenzile primite în urma ratelor exagerate. Cer suspendarea ordinului de la ANPC

Nouă bănci au contestat deja în instanţă amenzile date de Protecţia Consumatorului pentru modul de calcul al ratelor. Acestea cer, de asemenea, şi suspendarea ordinului cu privire la eşalonarea în mod egal a principalului cu dobânda.

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 14:36

Vezi și

Până acum, nu au primit vreun termen şi nu este exclus să dureze ani în şir până când vom vedea o decizie definitivă. Dar, ordinul poate fi suspendat pe perioada procesului dacă instanţa decide aşa.

Vă reamintim, totul a pornit după ce preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului a dat un ordin prin care obliga băncile să emită noi grafice de rambursare. 

Instituţiile bancare sunt obligate astfel să calculeze rate egale pentru împrumutul principal şi să nu prioritizeze dobânzile, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Nouă bănci din România au contestat amenzile primite în urma ratelor exagerate. Cer suspendarea ordinului de la ANPC