Antena Meniu Search
x

O contabilă din Prahova și-a umflat singură salariul și conturile personale pe spinarea firmei la care lucra. Prejudiciul e imens

O contabilă a fost reținută de procurorii DIICOT fiind acuzată de infracțiuni economice și spălare de bani. Printre altele, ea ar fi falsificat semnătura administratorului unei firme și și-a mărit onorariul.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:00

bani românești
O contabilă din Prahova și-a umflat singură salariul și conturile personale pe spinarea firmei la care lucra. Prejudiciul e imens - Shutterstock (arhivă)

Polițiștii BCCO Ploiești și procurorii DIICOT Pitești au făcut miercuri o percheziţie domiciliară în judeţul Prahova. De asemenea, două persoane au fost duse la audieri într-o cauză în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, participaţie improprie la fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălarea banilor.

În perioada 2021-2023, o persoană bănuită, prestator de servicii contabile pentru firma vătămată, ar fi accesat baza de date privind contractele de muncă, depășind limitele autorizării, cu scopul de a introduce în fals date nereale care atestau încheierea unui pretins contract individual de muncă între un membru al familiei sale și societatea comercială.

Făcutea plăți prin internet banking către propriile conturi

Totodată, în perioada iunie 2022 – iunie 2023, ar fi accesat în mod repetat, cu depăşirea limitelor autorizării, sistemul de internet banking prin care firma efectua operațiunile financiare, în scopul completării necorespunzătoare a ordinelor de plată, inducând în eroare administratorul societății, care a efectuat astfel plăți, în contul bănuitei, dar și al unui membru de familie al acesteia.

Pe acelaşi subiect

„De asemenea, în aceeași perioadă, ar fi creat aparența unor plăți către furnizorii sau salariații societății comerciale, completând electronic mai multe ordine de plată, prin utilizarea datelor sale sau ale membrului de familie, cauzând astfel în dauna persoanei vătămate un prejudiciu de peste 350.000 de lei. Totodată, în perioada iunie 2022 – aprilie 2023, în baza unei rezoluţii infracţionale unice și pentru ascunderea adevăratei naturi a circulaţiei şi a proprietăţii finale a sumelor pretins achitate către mai mulți furnizori, persoana bănuită ar fi creat aparenţa, prin întocmirea de documente contabile false, că această valoare ar fi fost transferată în mod efectiv către ei, în realitate banii ajungând în contul său sau al membrului de familie”, arată polițiștii.

Contabila și-a mărit singură salariul, falsificând o semnătură

S-a reținut și faptul că, falsificând prin imitare semnătura administratorului societății, și-ar fi mărit în mod artificial onorariul.

Procurorul de caz din cadrul DIICOT Ploieşti a dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore. Joi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă a acesteia.

În 2019, procurorii DIICOT Ploiești au trimis în judecată persoana bănuită, pentru săvârșirea unor fapte similare, în dauna unei alte societăți comerciale, pentru care prestase servicii de evidență contabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » O contabilă din Prahova și-a umflat singură salariul și conturile personale pe spinarea firmei la care lucra. Prejudiciul e imens