Antena Meniu Search
x

O eventuală invadare a Taiwanului ar putea arunca lumea într-o criză mondială a cipurilor. ”Războiul nu aduce câştigători”

Dacă China ar invada Taiwanul, atunci cea mai avansată fabrică de cipuri din lume, TSMC, ar deveni inoperabilă, a declarat preşedintele acesteia, Mark Liu, într-un interviu în limba engleză acordat CNN săptămâna aceasta.

de Redactia Observator

la 03.08.2022, 12:00

O eventuală invadare a Taiwanului ar putea arunca lumea într-o criză mondială a cipurilor. ”Războiul nu aduce câştigători”
O eventuală invadare a Taiwanului ar putea arunca lumea într-o criză mondială a cipurilor. ”Războiul nu aduce câştigători” - Shutterstock

În interviul nedatat, Liu a spus că, dacă Taiwanul ar fi invadat de China, fabrica producătorului de cipuri nu ar putea funcţiona, deoarece se bazează pe lanţurile globale de aprovizionare.

”Nimeni nu poate controla TSMC prin forţă. Dacă luaţi o forţă militară sau o invazie, veţi face fabrica TSMC neoperabilă.

Deoarece aceasta este o unitate de producţie atât de sofisticată, depinde de conexiunea în timp real cu lumea exterioară, cu Europa, cu Japonia, cu SUA, de la materiale la produse chimice, la piese de schimb, la software de inginerie şi diagnosticare”, a spus Liu.

TSMC este cel mai avansat producător de cipuri din lume, care fabrică procesoare pentru companii americane, între care se află şi Apple şi Qualcomm. Compania produce cipurile Apple din seria A şi seria M şi deţine peste 50% din piaţa mondială de semiconductori.

Pe acelaşi subiect

TSMC, cel mai avansat producător de cipuri din lume

Comentariile au fost publicate în contextul amplificării tensiunilor dintre China şi Taiwan în ultimele zile, în timp ce preşedintele Camerei Camerei, Nancy Pelosi, vizitează naţiunea insulară. ”Războiul nu aduce câştigători, toată lumea ar pierde”, a  mai spus Liu.

Săptămâna trecută, Camera Reprezentnatnţilor a adoptat legea Chips and Science Act, care alocă stimuolente de miliarde de dolari pentru a construi fabrici de cipuri în SUA. Preşedintele Biden a semnat proiectul de lege marţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri economice » O eventuală invadare a Taiwanului ar putea arunca lumea într-o criză mondială a cipurilor. ”Războiul nu aduce câştigători”