Antena Meniu Search
x

Reacţia Rusiei după ce Nancy Pelosi a ajuns în Taiwan: China are dreptul să ia "măsurile necesare pentru a-şi proteja suveranitatea"

China are dreptul să ia "măsurile necesare pentru a-şi proteja suveranitatea", a apreciat marţi Rusia, calificând drept "provocare evidentă" vizita în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, relatează France Presse, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.08.2022 , 22:06

Reacţia Rusiei după ce Nancy Pelosi a ajuns în Taiwan: China are dreptul să ia "măsurile necesare pentru a-şi proteja suveranitatea"
- Profimedia

"Partea chineză are dreptul să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja suveranitatea şi integritatea sa teritorială privind problema Taiwanului", subliniază Ministerul rus de Externe într-un comunicat. MAE rus a calificat vizita înaltului responsabil american în Taiwan drept "provocare evidentă" vizând descurajarea Chinei. Armata chineză a declarat că "va lansa o serie de acţiuni militare ţintite ca răspuns" la această vizită.

"Cerem Washingtonului să se abţină de la acţiuni care subminează stabilitatea regională şi securitatea internaţională şi să recunoască noua realitate geopolitică în care nu mai este loc pentru hegemonia americană", susţine MAE rus. În cursul zilei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase că această vizită provoacă o "creştere a tensiunii" în regiune şi a acuzat Washingtonul că alege "calea confruntării".

"Vrem să subliniem o dată în plus că suntem absolut solidari cu China, atitudinea sa în faţa problemei este de înţeles şi absolut justificată", a afirmat el. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat la rândul său:"Washingtonul aduce destabilizare în lume. Niciun conflict rezolvat în cursul ultimelor decenii, ci doar multe conflicte provocate".

Articolul continuă după reclamă

Confruntată cu sancţiuni economice grele în urma intervenţiei sale militare în Ucraina, Rusia a căutat să se apropie de China, notează AFP. Ofensiva rusă în Ucraina a amplificat temerea că Beijingul ar putea să-şi pună în aplicare ameninţările sale de a anexa Taiwanul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri externe » Reacţia Rusiei după ce Nancy Pelosi a ajuns în Taiwan: China are dreptul să ia "măsurile necesare pentru a-şi proteja suveranitatea"