Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O întrebare de VARĂ! Câte beri pot cumpăra românii cu salariul minim?

În clasamentul european, lideră autoritară este Germania. Un neamţ remunerat cu salariul minim lunar poate achiziţiona 521 de beri

de Redactia Observator

la 23.05.2014 , 12:34

În clasamentul european, lideră autoritară este Germania. Un neamţ remunerat cu salariul minim lunar poate achiziţiona 521 de beri 

Pentru că vara se apropie cu paşi repezi, iar europenii vor da iama în berării, câţiva băieţi cu timp liber la dispoziţie s-au informat şi au întocmit un clasament inedit. Câte beri îţi poţi cumpăra din salariul minim pe economie? Această ierarhie a fost întocmit pe baza datelor oficiale, iar atunci când s-a tras linie, liderul absolut a fost Germania!

Un locuitor al acestei ţări îşi poate cumpăra 521 de beri din leafa minimă lunară. Locul secund este ocupat de spanioli, care-şi pot permite aproape 400 de beri şi de austrieci, aflaţi în aceeaşi zonă de "confort".

Articolul continuă după reclamă

România ocupă unul dintre locurile codaşe ale acestei ierarhii. Un român poate merge la super-market cu salariul minim din care-şi poate cumpăra doar... 176 de sticle cu bere!

Mai sus puteţi vedea o hartă a numărului de beri pe care europenii şi-l pot permite din cel mai mic salariu lunar

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » O întrebare de VARĂ! Câte beri pot cumpăra românii cu salariul minim?