Antena Meniu Search
x
LIVE

O mare companie face 13.000 de angajări în întreaga lume: 9.000 de persoane vor fi recrutate din Europa

O mare companie anunţă că face 13.000 de angajări în întreaga lume, dintre care 9.000 doar în Europa. Este vorba de grupul aeronautic european Airbus SE.

De Redactia Observator la 27.01.2023, 10:56
O mare companie face 13.000 de angajări în întreaga lume: 9.000 de persoane vor fi recrutate din Europa - Profimedia

Noile angajări vor sprijini majorarea producţiei de avioane comerciale şi vor ajuta Airbus să facă faţă provocărilor din domeniul spaţial, al apărării şi al elicopterelor. Aproximativ 7.000 din aceste slujbe vor fi locuri de muncă nou create.

9.000 doar în Europa

 

Peste 9.000 de noi slujbe vor fi în Europa, iar restul la reţeaua globală a companiei. Airbus a precizat că în 2022 a angajat deja acelaşi număr de persoane iar în prezent are peste 130.000 de angajaţi pe plan global, scrie Agerpres.

Airbus caută angajaţi din industria tehnologiei care recent au fost disponibilizaţi, ca parte a reorganizării forţei de muncă în acest sector, pentru a dezvolta tehnologii de ultimă generaţie şi a accelera livrările.

Pe acelaşi subiect

Grupul aeronautic european analizează angajarea unora din persoanele concediate de giganţii tehnologici, în special dacă au competenţe în zonele în care Airbus încearcă să-şi extindă activitatea, a explicat directorul de resurse umane, Thierry Baril. Pe lângă tradiţionalele locuri de muncă din domeniul producţiei, Airbus caută să extindă angajările pe segmentul cibernetic, digital şi al noilor energii.

În ultimele săptămâni giganţii tehnologici şi-au redus forţa de muncă, după creşterea semnificativă din pandemie. Printre firmele care au anunţat concedieri masive se află IBM, SAP SE, Microsoft Corp, Alphabet Inc şi Amazon.com Inc.

Cele mai multe angajări ale Airbus în 2023 - aproximativ două treimi - vor fi în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Spania, a declarat Baril.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » O mare companie face 13.000 de angajări în întreaga lume: 9.000 de persoane vor fi recrutate din Europa