Video Oferă 2.500 de lei salariu, bonusuri şi bonuri de masă, dar nu găsesc angajaţi. "Ne confruntăm şi noi cu o criză"
Zidarii, curierii, agenţii de securitate si IT-iştii sunt cei mai râvniţi angajaţi anul acesta. Sunt puse la bătaie peste 40.000 de locuri de muncă, în acest moment, însă candidaţii nu par să se îngrămădească. Salariile nu-i motivează, aşa că cele mai multe posturi rămân vacante.
După ce a lucrat 4 ani în Horeca, Laurenţiu s-a angajat la o firmă de curierat. Livrează zilnic sute de colete şi e foarte mulţumit de schimbare.
Laurenţiu Grigorescu, curier: Această meserie este una care implică foarte mult devotament pentru că te solicită foarte mult. Responsabilitate. Lucrezi cu banii, ai o gestiune, ai colete valoroase în maşină. Trebuie să le porţi de grijă pentru că esti direct respunzător.
Salariul unui curier porneşte de la 2.500 de lei
Salariul unui curier porneşte de la 2.500 de lei, la care se adaugă bonusurile de performanţă şi bonurile de masă. Dar angajaţii sunt greu de găsit.
- România, raiul muncitorilor asiatici. Cu 6 milioane de români plecaţi din ţară, patronii caută muncitori pe...
- Peste 37.000 de joburi, disponibile în România. Domeniul în care se caută cei mai mulţi angajaţi
- Compania celebră care concediază în masă, din cauza vânzărilor slabe. Sute de angajaţi vor rămâne pe drumuri
Adriana Manu, reprezentant firmă curierat: Ne confruntăm şi noi cu o criză a forţei de muncă, mai ales în localităţile mai mici din ţară. Nu-i găsim uşor. Asta e clar. Îi găsim pe platformele de recrutare şi foarte des prin recomandări.
La fel de greu găsesc firmele şi constructori.
Constantin, zidar: Construcţii, zidărie. Suntem căutaţi. Mai mergem şi mai facem şi prin sat. E murdară, dar e bănos. Este mai bine aşa, că firma îţi dă bani mai puţini, aici te tocmeşti la lucrare. Să fie 400 de lei la zi.
Peste 40.000 de locuri de muncă sunt puse la bătaie
Peste 40.000 de locuri de muncă sunt puse la bătaie acum prin ANOFM, cu 15% mai mult decât anul trecut. Procentul celor neocupate rămâne însă la fel de mare.
Corina Scarlat, ANOFM: Aproximativ 60% din numărul total de locuri de muncă declarate anul trecut, au fost declarate în mod repetat. S-au înregistrat foarte multe astfel de locuri pentru curieri, pentru muncitori necalificat în demolarea clădirilor, căptuşelilor, zidar, parchetar, faianţar.
Potrivit datelor, se caută mii de agenţi de securitate şi lucrători comerciali, dar şi muncitori necalificaţi pentru demolarea clădirilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰