Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Oferte cu preț redus la amenajările interioare, în decembrie. Prețurile au crescut cu 20% doar în ultimul an

Decembrie pare o lună bună pentru cei care se mută în casă nouă ori vor să dea un aer proaspăt vechii locuinţe. Se anunţă oferte cu preţ redus la amenajări interioare, care s-au scumpit cu 20 de procente faţă de anul trecut din cauza mobilei şi a materialelor de construcţii. În plus, designerii pregătesc o paletă spectaculoasă de decoruri asortate cu cele mai noi trenduri.

de Greta Neagu

la 20.11.2022 , 20:45

Natalia este arhitect de interioare, dar, înainte de toate, iubită şi mamă. Aşa că ştie foarte bine cât de important este un spaţiu plăcut pentru o familie. Cum în ultima vreme locuințele nou construite sunt tot mai mici, proprietarii caută soluții ca să le transforme în spații practice și primitoare. 

Natalia Berezovskaia, arhitect: Chiar dacă multe locuinţe nu sunt gândite din punctul ăsta de vedere, ei caută soluţii de a optimiza spaţiul. Să îşi găsească spaţii de depozitare, dar să fie integrate frumos. Multe rafturi ascunse, multe funcţionale. Avem şi biroul integrat. Şi poate un loc de joacă dacă există copilul. 

O astfel de amenajare costă cel puțin 15.000 de euro, pentru un apartament cu două camere la cheie.

Vezi și

Costurile cu amenajarea cresc cu 10% în cazul unei locuințe vechi, care trebuie renovată de la zero

Pe acelaşi subiect

Natalia Berezovskaia, arhitect: În ultima vreme s-a scumpit tot din cauza situaţiilor geopolitice şi ce s-a întâmplat cu pandemia. Făcând calculele la proiectele din 2020 - 2021 - ele deja au crescut cu vreo 10-15%. Acum cu 20%. 

Elena Adam, designer de interior: Dacă înainte de pandemie o faianţă, marmură - era la 89 de lei pe metrul pătrat, acum poate să ajungă lejer la 150 de lei pe metrul pătrat. 

În ciuda scumpirilor, când vine vorba de amenajarea propriei locuințe, pentru unii "cerul este limita" cheltuielilor.

Greta Neagu, reporter Observator: Mulţi investesc în mobilier cât preferă alţii să investească într-un apartament. Spre exemplu, acest dressing produs în Italia costă undeva la 20.000 de euro. Cei care nu au tot bugetul, dar vor să îl cumpere şi să aibă o piesă de mobilier minimalistă în locuinţa lor - fac credite şi, astfel, îl achiziţionează în rate. 

Ionela Bercu, retailer de mobilă: Dincolo de aspectul minimalist, în momentul de faţă mobilierul se reinventează. Se folosesc foarte multe elemente din natură: piatră, culoarea naturală a lemnului, clienţii merg foarte mult - şi piaţa merge spre aceste tendinţe care duc într-o zonă minimalistă, dar, în acelaşi timp, elegantă. 

Dezvoltatorii pot oferi oferte bune la finisaje interioare

Cine nu vrea să se întindă mai mult decât plapuma cu amenajările interioare, pot să ceară oferte de la dezvoltatorii care le-au vândut locuinţa. Aşa pot să obțină prețuri mai bune pentru finisaje decât dacă ar angaja ei o echipă de muncitori.

Eduard Lațcan, dezvoltator: Ar însemna să cheltuiască undeva la un 8.500 - 9.000 de euro. De aici ar salva nişte bani. Din estimările noastre, cred că ar plăti undeva la un 20-25% faţă de ceea ce noi le oferim.

Într-un singur an, materialele de construcție au înregistrat scumpiri cuprinse între 15 și 30 la sută. 

Greta Neagu Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi ales cu cine să votaţi în turul al doilea la prezidenţiale?
Observator » Ştiri economice » Oferte cu preț redus la amenajările interioare, în decembrie. Prețurile au crescut cu 20% doar în ultimul an